Szerző: ORFK 2019. március 30.

A Railpol akció eredményei - elfogások, előállítások, helyszíni bírság a vasúti biztonsági ellenőrzésen

A vasúti biztonság érdekében a rendőrség fokozott ellenőrzést hajtott végre 2019. március 26-án 7 óra és március 27-én 7 óra között.

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Hálózata) 17th Rail Action Day 24-BLUE akciójának célja a személyszállító - elsősorban a gyors, a belföldi intercity és a nemzetközi- vonatokon az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények megakadályozása volt. A vasúti pályaudvarok, állomások és azok környezetének ellenőrzése során kiemelt figyelmet fordítottak az elhagyott csomagok, esetenként csomagok ellenőrzésére, illetve a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények kiszűrésére.

A kép illusztráció - Forrás: ORFK

A rendőrség, az együttműködő szervezetekkel lebonyolított akció ideje alatt 1149 alkalommal vonatokat, 594 esetben állomásokat ellenőrzött közbiztonsági céllal. Az ellenőrzés során a hatóságok 5841 főt igazoltattak, büntető feljelentést 17, szabálysértési feljelentést 38 esetben tettek. A rendőrök a 24 órás akció ideje alatt 25 főt állítottak elő, 35 főt fogtak el, 228 személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.