Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. december 12.

Rágcsálóirtóval akart kutyát mérgezni egy férfi Vasváron - ittas vezetővel szemben is vádat emeltek

Véralvadás gátló hatású, erősen mérgező szerrel átitatott kenyeret dobott be a vasvári családi ház udvarára a férfi. Vádat emeltek az állatkínzó ellen. Egy másik esetben ittasan, járművezetői engedély nélkül kötött el egy autót egy férfi. Kocsikázás közben két autót összetört. Börtönbüntetést és járművezetéstől való végleges eltiltást javasol az ügyészség.

A Szombathelyi Járási Ügyészség állatkínzás kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki megpróbált megmérgezni egy kutyát Vasváron, 2018. decemberében.

A vádirat szerint a vádlott kihasználta a kutya tulajdonosának távollétét, és egy rágcsálóirtó szerrel megkent kenyeret dobott be a családi ház udvarára, amit az állat enni kezdett. Az eb ellátásával megbízott személy hamarosan megérkezett a családi házhoz, észrevette, hogy a kutya méreggel átitatott kenyeret eszik, és azonnal állatorvoshoz vitte.

A kép illusztráció - Forrás: coin.com

Az állat a gyors és szakszerű ellátásnak köszönhetőn nem szenvedett mérgezést az erősen mérgező hatású, véralvadást gátló anyagot tartalmazó rágcsálóirtó szertől.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Lopott kocsival, vezetői engedély nélkül koccant, majd elsétált
 

A Szombathelyi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki a tulajdonos engedélye nélkül, ittasan vezetett egy gépkocsit 2018. októberében, Szombathelyen.
A vádirat szerint a jogosítvánnyal nem rendelkező vádlott engedély nélkül vette magához a gépkocsi indítókulcsát, majd közepes fokban ittasan közlekedett a járművel az albérletéhez közeli utcákon.

A vádlott úgy kerülte ki az egyik utcában a csaknem 6 méter széles úttest jobb szélén parkoló autót, hogy nekiütközött a jármű bal oldalának, azonban nem állt meg a helyszínen, hanem továbbhajtott.

Ezt követően a vádlott ismét egy parkoló jármű kikerülésébe kezdett egy közeli utcában, azonban ennek a járműnek is nekiütközött. A vádlott ekkor megállt a baleset helyszínétől 40 méterre, majd amikor a jármű tulajdonosa az ütközéssel járó hangahatásra megjelent és felelősségre kívánta vonni, elsétált a helyszínről.

A Szombathelyi Járási Ügyészség börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a visszaeső vádlottal szemben.

A kép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.