2014. október 25.

Ráfutásos baleset a 86-oson - Ladának hajtott a Skoda

A Skoda Superb sofőrje a tempomatot állította be 100 km/h feletti sebességnél. Mire felnézett ott volt előtte egy Lada.

A Répcelak felé vezető két sávot lezárta a rendőrség a 86-os főúton a vépi és a sárvári leágazó között szombaton este egy baleset miatt. Egy Skoda Superb ütközött nagy sebességgel egy Lada személyautóval. A balesetben senki nem sérült meg, a mentők a totálkárosra törött Lada sofőrjét és utasát megfigyelésre kórházba szállították.

A Skoda Superb sofőrje nem vette észre a Ladát

A balesetben vétkes Skoda sofőrje nem fogyasztott alkoholt, Ausztriából tartott Szolnokra. Kérdésünkre elmondta, hogy elismeri a felelősségét a balesetben, de hozzátette, hogy nem érti, hogyan nem vette észre a járművet. A középkorú férfi szerint a Lada az út szélén állhatott, onnan térhetett vissza a 86-os külső sávjába és ezért lehetett nagyon kicsi a sebessége. Ez azonban semmit nem változtat azon, hogy ő hajtott bele az autóba.

A műszaki mentésben és a kocsik áramtalanításában a sárvári tűzoltók segédkeztek

A sofőr elmondta, hogy mivel nem látott maga előtt járművet, vagy forgalmi akadályt, ezért a műszerfalra nézett, ahol beállította a sebességtartó automatikát. Ez csupán pár másodpercig tartott, de mire felnézett már ott volt előtte a Lada és az ütközést nem tudta elkerülni.

A Közút munkatársa az utat takarítja

A Lada vezetőjét nem tudtuk megkérdezni, mivel kórházba szállították. Az érintett szakaszon 110 km/óra a megengedett sebesség.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.