Barion Pixel
Szerző: BvOP Kommunikációs Főosztály 2017. július 13.

Börtönlátogatás rabomobillal az EFOTT-on

Börtönt látogathatnak, de akár bilincselhetnek is azok az egyetemisták, főiskolások, fesztiválozók, akik részt vesznek az idei EFOTT-on, ugyanis első alkalommal a Büntetés-végrehajtási Szervezet is képviselteti magát a rendezvényen.

Első alkalommal, elsősorban toborzási céllal állított fel standot a büntetés-végrehajtás az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján a Velencei-tónál. Az egyébként 1976. óta évenként megrendezett fesztivál az ország egyik legpatinásabb nyári eseményének számít, amelyen alkalmanként több tízezer látogató vesz részt.

EFOTT képek 1

Az érdeklődők az általános toborzási tájékoztatás mellett különböző programokon is részt vehetnek. Az egyik ilyen program a börtönlátogatás lesz, ahol testközelből tapasztalhatják meg a látogatók, hogyan néz ki egy magyar büntetés-végrehajtási intézet belülről, ahová nem mással, mint egy eredeti fogvatartotti szállítójárművel utazhatnak el.

EFOTT képek 2

Emellett számos más lehetőséggel is készülnek a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának dolgozói, például bemutatózárkát is felállítottak a helyszínen, amelyet mindenki megtekinthet, aki a standhoz látogat. A szervezetnél rendszeresített kényszerítőeszközöket is kézbe vehetik, így akárki megtapasztalhatja, milyen érzés, ha bilincs kattan a kezein. Ha valaki ettől is érdekesebb dolgot szeretne kipróbálni, akkor a börtönlátogatáshoz is használt szállítójárművet, az úgynevezett „rabomobilt” is megtekintheti belülről, sőt még fotókat is készíthet róla.

EFOTT képek 4

Aki mégsem látogat el a rendezvényre, de érdeklődik a Büntetés-végrehajtási Szervezet által kínált állás- és karrierlehetőségek iránt, az sem marad tájékoztatás nélkül, hiszen a www.bv.gov.hu/toborzas oldalon megtudhat minden fontos információt, lehetőséget. A toborzással kapcsolatos kérdéseket, felvetéseket, javaslatokat pedig a toborzas@bv.gov.hu email címre várják.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.