Barion Pixel
Szerző: BvOP 2019. április 11.

Videó: Rabok szavalják József Attila A hetedik c. versét

A magyar költészet napjának tiszteletére négy büntetés-végrehajtási intézetből összesen hét elítélt szavalta el József Attila A hetedik című költeményét.

A szavalók között vannak a Tököli Országos Bv. Intézet elítéltjei is, akik tavaly megnyerték III. Országos Börtönszínház Találkozót.

Forrás: BvOP

Az egri, balassagyarmati, tököli és pálhalmai fogvatartottak lelkesen készültek a BvOP Kommunikációs Főosztály két napos forgatására, hogy méltó módon megemlékezhessenek a magyar kultúra e jeles napjáról.

A magyar büntetés-végrehajtás kiemelt figyelmet fordít a fogvatartottak oktatására és kulturális készségeik fejlesztésére. 2018-ban összesen 45 fő fogvatartott készült fel az érettségi vizsgákra a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben, valamint további 149 fő fogvatartott szerezte meg az OKJ szakvizsga bizonyítványát.

Forrás: BvOP

Az idei évben közel 700 fogvatartott folytat általános iskolai, több mint 1000 középiskolai, 16 pedig felsőfokú tanulmányokat. OKJ-s szakvégzettséget adó képzésekben résztvevő fogvatartottak száma meghaladja a 700 főt.

Forrás: BvOP

A büntetés-végrehajtási intézetekben elhelyezett fogvatartottak közül évente átlagosan mintegy 2500-an szereznek valamilyen iskolai végzettséget, szakképzettséget.

Forrás: BvOP

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.