Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2020. február 10.

Új pszichoaktív anyaggal kereskedő anya és fia ellen emeltek vádat Szombathelyen

A 78 éves asszony biztosította a kezdőtőkét és adagolta ki az anyagot, fia pedig a beszerzésről gondoskodott. Az értékesítésben mind a ketten részt vettek. Szabadságvesztés kiszabását és vagyonelkobzást javasol az ügyészség.

A Szombathelyi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének minősített esete miatt emelt vádat azzal a 78 éves nővel és középkorú fiával szemben, akik 2018. januárjától 2018. júniusáig Szombathelyen értékesítettek új pszichoaktív anyagot.

A vád szerint a vádlottak 2018. januárjában állapodtak meg arról, hogy új pszichoaktív anyaggal fognak kereskedni. Az idős nő 600.000 forintot adott a fiának, hogy abból vásároljon anyagot.

Az új pszichoaktív anyag beszerzése a férfi feladata volt, míg az adagolását az édesanyja végezte szombathelyi lakásán. Az anyagot pedig közösen értékesítették Szombathely különböző részein.

A terheltek lakóhelyén megtartott házkutatáskor mintegy 1.5 kg bruttó súlyú növényi anyagot foglalt le a nyomozó hatóság, melynek hatóanyag tartalma a csekély mennyiség felső határát meghaladja. Lefoglalták továbbá az anyag értékesítéséből származó több mint 4 millió forintot, és 1.160 eurót.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben szabadságvesztés kiszabását és a bűncselekményből származó vagyon elkobzását indítványozta.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.