Barion Pixel
Szerző: 112Press/ VMKVI / Fotó, videó: 112Press 2022. június 06.

Videó: Pornóapáti a vihar után - felhőszakadásban is rakták vissza a cserepeket a háztetőkre

Több Vas megyei településen okozott károkat a szombat délutáni vihar. Jégesővel érkező felhőszakadás és szélvihar bontotta meg a tetőket, verte le a termést és döntött ki fákat.

Videónkban Vaskeresztes közeléből, Pornóapátiból, Bildeinből és Körmendről mutatunk néhány képkockát.

A viharkárok elhárítását azonnal megkezdték a helyiek és tűzoltók, vagy más településről érkezők is segítették a munkát.

Pornóapáti a vihar után - felhőszakadásban is rakták vissza a cserepeket a háztetőkre

Összeállításunk végén fiatal olvasónk tavalyi kérésének megfelelően kicsit hosszabb dashcam felvételt hagytunk, amin villámlás is látszik.

Pornóapáti a vihar után - felhőszakadásban is rakták vissza a cserepeket a háztetőkre

A Katasztrófavédelem közleménye: Végigsöpört a vihar Körmenden
 
Erős széllel és jelentős csapadékkal érkezett meg az előrejelzett vihar a megye nyugati felébe június 4-én délután, rengeteg munkát adva a tűzoltó egységeknek.
Körmenden, Pornóapátiban, Nagykölkeden fák dőltek ki, faágak törtek le, amelyek veszélyeztették a lakóépületeket, több helyen pedig tetőket rongált meg a viharos erejű szél. A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a veszélyes elemeket, illetve lefóliázták és ideiglenesen helyreállították a megbontott háztetőket.
 
Pornóapáti a vihar után - felhőszakadásban is rakták vissza a cserepeket a háztetőkre
 
Szombathelyen, Nardán és Egyházasrádócon leginkább a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt riasztották a beavatkozó egységeket. A vízelvezetők nem tudták elvezetni a rövid idő alatt lehulló esővizet, a csatornák megteltek és vízátfolyások keletkeztek az utakon.
 
Vízátfolyások keletkeztek az utakon

Annak érdekében, hogy a lakóházakat megvédjék a víz betörésétől, a tűzoltók szivattyúval távolították el az úton felgyülemlett csapadékot.
Szentpéterfán a vihar következtében villanyvezetékek rongálódtak meg, villanyoszlopok dőltek ki, ami miatt ideiglenesen több utcában szünetel az áramszolgáltatás. A szolgáltató szakemberei dolgoznak a helyreállításon.
 
Mezőgazdasági terület víz alatt
 
A tegnap esti viharral összefüggésben 43 esetben volt szükség a tűzoltók beavatkozására. A szombathelyi, sárvári, körmendi és szentgotthárdi hivatásos egységek mellett a zalaegerszegi hivatásos, valamint a szombathelyi, nardai, vaskeresztesi, jáki és felsőcsatári önkéntes tűzoltó egyesületek is részt vettek a viharkárok felszámolásában.
 
Fák dőltek ki a viharban

Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.
 
 

Pornóapáti a vihar után - felhőszakadásban is rakták vissza a cserepeket a háztetőkre 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.