Frissítve: 2013. július 24.

Pofon után villant a penge – előzetesben a késelés gyanúsítottjai

Előzetes letartóztatásba került a hétfői szombathelyi késelés két gyanúsítottja. A megszúrt férfi életveszélyes sérülésekkel került kórházba. Családi perpatvar volt.

Összegyűltek a rokonok a bíróság épülete előtt szerdán délután, ahová egy 51 éves férfit és annak 18 éves fiát várták, mindketten a nyugat.hu által tegnap megírt bűncselekmény gyanúsítottjai. A rendőrök ügyeltek arra, hogy a család ne léphessen kapcsolatba a két férfival és azok sem találkozhattak egymással a folyosón. A biztonság kedvéért az oldalajtón vitték őket a tárgyalóteremhez.


Ahogy az várható volt, a bíró elrendelte mindkét férfi előzetes letartóztatását, így 30 napot biztosan rács mögött kell tölteniük. Arra nem kaptunk engedélyt, hogy a gyanúsítottakat megkérdezzük, de azt hallottuk, amikor az idősebb férfi a folyosón hangoztatta, hogy két nappal korábban nem mondott igazat és a fiának semmi köze az egészhez.

Mint közben megtudtuk, nem kettő, hanem minimum öt késszúrás érte az E* becenevű sértettet, többek között a mája is megsérült. Valóban saját lábán ment a mentőhöz, de aztán összeomlott a keringése. Úgy tudjuk, a mentőket az egyik rokona értesítette, igaz, ezzel nem jutottunk sokkal közelebb a bejelentő személyéhez, hiszen abban a lakókörnyezetben szinte mindenki rokona mindenkinek valamilyen szinten.

Az általunk korábban az előzményekről közölt részletek is valósnak bizonyultak. A későbbi áldozat hétfőn reggel a Borostyánkő áruház közelében megütötte a kerékpárján ülő, a 18. évét pár hete betöltő fiatalembert, aki a sérelmével a szüleihez szaladt. Úgy tudjuk, többen indultak elégtételt venni és a Jáki utcai háznál találtak rá E*-ra. Az udvaron különböző fenyegető kijelentések hangzottak el, majd a menekülő férfit a szemétdombon érték utól, ahol több késszúrás érte.

Ahogy azt tegnap írtuk, a rendőrök véres üvegeket vittek el a helyszínről, ugyanis információink szerint a gyanúsítottak kezdetben azt vallották, hogy E* megcsúszott és többször is beleesett az üvegcserepekbe, onnan származnak a sérülései. Úgy tudjuk, a rendőrök lefoglalták az idősebb férfi kését is, amit mindig magánál hordott.

A két előzetesbe helyezett férfi mellett az ügynek még több gyanúsítottja is van, de az ő szerepük még tisztázásra vár. A bíróság épülete előtt távozáskor találkoztunk a letartóztatottak néhány elkeseredett hozzátartozójával.

-"„A rendőrök nem engedték, hogy beszéljünk a rokonainkkal és azt sem, hogy cigarettát adjunk nekik. Három napja vannak a fogdán cigi nélkül”" – panaszolta az egyik rokon, aki azt is kifogásolta, hogy a vőjelöltjét nem a főkapun vitték be az épületbe. Amikor rákérdeztünk, mi lehetett a késelés előzménye, akkor lényegre törő választ kaptunk. - "„Az E*nak viszketett a f*sza. Ezt nyugodtan írja meg a nyugat.hu-n!”"

Hivatalosan...
A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírája 2013. március 13-án elrendelte F.M.E. és F. Zs. gyanúsítottak előzetes letartóztatását. Az előzetes letartóztatás indokaként a nyomozási bíró a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlyát jelölte meg, amelyre figyelemmel alappal lehet tartani attól, hogy a gyanúsítottak jelenléte a büntetőeljárásban másként nem biztosítható. A nyomozás kezdeti szakaszára illetve a beszerzett bizonyítékokra figyelemmel megalapozottan lehet tartani attól is, hogy a gyanúsítottak egymással való összebeszéléssel, a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával megnehezítenék illetve meghiúsítanák a büntetőeljárás sikerét.

A bíróság határozata ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, elsődlegesen az előzetes letartóztatás megszüntetése, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása végett.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.