Barion Pixel
Frissítve: 2013. július 24.

Piroson áthajtó autó ütközött - megúszták a gyalogosok

Egy Citroen a Hunyadi úton ütközött a Pázmány körút felé tartó Renaulttal. Egy szemtanú verekedni akart.

Szerencsés kimenetelű baleset történt szerdán Szombathelyen, a Hunyadi út és Pázmány körút kereszteződésében. A Szent Flórián körút felől érkező Renault zöld jelzésen hajtott át a Pázmány Péter körút irányába, amikor összeütközött a balról érkező, a piros jelzésen áthajtó Citroennel. Az ütközés után mind a két autó felszaladt a járdára, a Renault nekiütközött egy kerítésnek.

A baleset pillanatában szerencsére senki nem tartózkodott az irányíthatatlanul sodródó járművek útjában és az autókban sem sérült meg senki. A Citroent vezető férfi elismerte a vétkességét. Egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt.

A balesethez a helyszínelőn kívül járőröket is riasztottak, mivel a karambol után egy járókelő kezdte szidalmazni a vétkes sofőrt és félő volt, hogy tettlegességre is sor kerül. Végül nem kellett beavatkozniuk a rendőröknek.

Mire jó ez?
Az elmúlt napokban nem a mostani az egyetlen eset, amikor harmadik fél támad neki egy baleset vétkes résztvevőinek. A jelenség okát azonban nem értjük.

A vétkes sofőrök védelmében is elmondjuk, hogy a balesetek túlnyomó részében az okozónak esze ágában sincs kockára tenni más, vagy a saját életét, de még csak a járműveket sem akarják önszántukból rommá zúzni. Mint minden ember, ők is hibáznak, csak ezeknek a hibáknak súlyos ára van. Naponta rengetegen hajtanak át figyelmetlenségből a piroson, sokan észre sem veszik ezt.

Egy baleset mindig nagy trauma az elszenvedőinek. Jobb esetben "csak" a kocsi törik, rosszabb esetben emberek, állatok is megsérülnek, vagy éppen meghalnak. Semmi szükség ilyenkor egy kívülállóra, aki vélt, vagy valós sérelmeit akarja megtorolni, önjelölt igazságosztóként. Ha most pl. egy pofon is elcsattant volna, akkor a szemtanú könnyen bíróság előtt találhatta volna magát önbíráskodásért, amiért lényegesen komolyabb büntetést kapott volna, mint a vétkes sofőr, aki egyébként elnézést kért a figyelmetlenségéért. (Néhány éve egy földön fekvő, sérült motorost akart megverni egy férfi a 86-os főúton, őt szemtanúk fékezték meg.)

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.