Barion Pixel
Szerző: 112Press /Tánczos Mihály 2023. február 15.

Citroen csapódott szántóföldre Tormásligetnél - Volkswagen sodródott ki Kiszsidánynál

Több pályaelhagyásos baleset is történt az elmúlt napokban Vasban. Ezek túlnyomó részében nem a télies útviszonyok játszották a főszerepet, inkább a sebesség helytelen megválasztása, vagy a vezetési rutin hiánya, de beszámoltunk olyan balesetről is, ahol a sofőr ittas volt.

Egy egyenes szakaszon tért le az útról egy Citroen szerdán este Csepreg és Tormásliget között.
 
Citroen csapódott szántóföldre Tormásligetnél
 
A baleset részleteiről egyelőre nincs bővebb információnk, a helyszínen a kivilágított utasfülkéjű roncson kívül senkit sem találtunk.
 
Citroen csapódott szántóföldre Tormásligetnél
 
Az viszont nagyon pozitív, hogy a kisforgalmú úton az éjszakai sötétségben többen is megálltak, hogy segítsenek a bajba került sofőrnek. Ezzel kapcsolatban viszont kérjük a segítőket, hogy fogadják meg a tanácsunkat, mielőtt kiszállnak az autóból húzódjanak le az út szélére, kapcsolják be az elakadásjelzőt és kiszállás ELŐTT vegyék fel a jólláthatósági mellényt, valamint ne tartózkodjanak a járművük háta mögött..
 
Citroen csapódott szántóföldre Tormásligetnél
 
A pár másodperces műveletsor adott esetben életmentő lehet! A mostani esetnél volt olyan sofőr, aki a roncsot látva megállt a sáv közepén, leállította a gyújtást és sötét ruhában kiugrott az autóból, hogy mielőbb tudjon segíteni. Ez konkrétan életveszélyes és nem csak a segítőt sodorja veszélybe. Egy később érkező jármű vezetőjének figyelmét elterelheti a roncs és a gépjárműve belerohanhat a kivilágítatlan autóba, vagy elgázolhatja a segítségre siető embert. Szerencsére most egy jármű sem érkezett és látszólag az említett sofőr sem sértődött meg, amikor levezettük neki ezt a gondolatsort, amellett, hogy megköszöntük a segítő szándékot.
 
Citroen csapódott szántóföldre Tormásligetnél
 
Kanyarban sodródott ki a Volkswagen
 
Horvátzsidány felől Csepreg irányába tartott egy VW kedden este. A jármű egy jobbra ívelő kanyart követően a menetirány szerinti jobb oldalon padkára futott.
 
Kanyarban sodródott ki a Volkswagen
 
A fiatal sofőr balra kormányzással próbált korrigálni, amitől a jármű áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd a szántóföldön állt meg.
 
Kanyarban sodródott ki a Volkswagen
 
A balesetben személyi sérülés nem történt, a jármű a "saját erejéből" tért vissza az út szélére.
 
Kanyarban sodródott ki a Volkswagen
 
Skoda csúszott árokba Söpte és Salköveskút között
 
A Salköveskút felé tartó Skoda vezetője egy rövid időre "másra figyelt", az autó pedig a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról és egy sekély árokban állt meg, gyakorlatilag rongálódás nélkül.
 
Egy Toyota terepjáró vezetője megállt, majd két percen belül visszavontatta az úttestre a gépkocsit, ami így folytathatta az útját.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.