Barion Pixel
Szerző: 112Press 2022. május 06.

"Felcsúszott" a Fiat hátsó kereke az ütközésnél, miután letért az M86-os autóútról

Megsérült a vezetője annak a személyautónak, ami Vát közelében szenvedett balesetet csütörtökön éjszaka. A sofőr padkára futás után rántott kormányt és egy szalagkorlát nélküli szakaszon csapódott vízelvezető árokba.

Szombathely irányába tartott egy Fiat személyautó csütörtökön éjszaka az M86-os autóúton. A 88-as főút csomópontját elhagyva egy egyenes szakaszon az autó padkára futott.

Vízelvezetőbe csapódott Fiat az M86-os autóúton

Egy szemtanú elmondása alapján a sofőr balra húzta a kormányt, az autó áttért a belső sávba, majd beszitált és a menetirány szerinti jobb oldalon, óriási porfelhőt csapva lesodródott az úttestről. (Csak érdekesség: a következő képünkön a nyilak jelölik a Fiat letérési nyomát. A másik nyom egy korábban balesetet szenvedett autó kivontatásakor keletkezett a szalagkorlát nélküli autóút-szakaszon.)

A nyíllal jelölt nyom a mostani baleseté, de egy korábbi eset nyoma is látszik a szalagkorlát nélküli szakaszon

A szemtanú azonnal a bajba került férfi segítségére sietett. A sofőr olyan ijedt volt, hogy azon az oldalon próbálta kinyitni az ajtókat a sötétben, ami az árokfalnak feküdt. Végül a másik oldalon sikerült elhagynia az autót.

Vízelvezetőbe csapódott a Fiat az M86-os autóútról, Vát közelében

A teljes sötétben egyébként azt sem láthatta, hol, milyen helyzetben van az autója, a roncsból ilyenkor általában a megszokott helyen próbálnak kimenekülni a rémült utasok. Ezért is fontos, hogy megálljanak és odamenjenek olyanok, akiknek nincs közük a balesethez és hideg fejjel, racionálisabban tudnak segíteni.

Nyomrögzítés az M86-os autóúton

A szemtanú elmondása alapján a balesetet szenvedett férfi azt mondta, hogy megijedt a telefonja csörgésétől. (Azt már mi tesszük hozzá, hogy ez jelentheti azt is, hogy bóbiskolt és a telefon hangjára riadt fel, vagy egyszerűen a padkára futás zöreje ébresztette. Ha a telefon hang ennyire rémisztő lenne, akkor naponta tízezres nagyságrendben történnének balesetek emiatt Magyarországon.)

Műszaki mentés az M86-os autóúton

A mentők a balesetet szenvedett férfit kórházba szállították.

Az a roncs kivontatásakor derült ki, hogy a bal hátsó kerék akkora ütést kapott, hogy "felcsúszott" az utastérbe. Nagy szerencse, hogy a sofőr mögött senki sem ült. A Fiat először a hátuljával csapódott az árokfalnak.

Szerencsére senki sem ült a sofőr mögött - kevés esélye maradt volna a túlélésre az utasteret roncsoló kerék miatt

A műszaki mentés ideje alatt volt autós, aki az autóút Budapest felé vezető oldalán megállt nézelődni. A rendőrök jelzésére indult tovább. Szerencsére nem rohant bele másik jármű.

DSC_6491

A rendőrök megkeresték a Fiat elrepült rendszámát. Közben előkerült egy tréfás felirat is. Az ilyen matricák egy-egy baleseti helyszínen azonnal újabb értelmet nyernek...

A rendszám keresése közben került elő ez a matrica - a balesetek után más értelmet nyernek a vicces üzenetek


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.