2017. október 19.

Ködből ugrott ki az őz, egy Seat szélvédője és tükre bánta

A Répcelak felé tartó Seat előtt egy őz ugrott volna át a 86-os főút felett, de az autó elütötte az állatot. A gerinctörött vad szenvedésének a kiérkező vadász vetett véget.

DSC_2045

A Seat vezetője elmondása szerint nem hajtott gyorsan a sűrű ködben a 86-os főúton, amikor Nemesbőd közelében egy őz bukkant fel előtte, ami megpróbált átugrani az úton.

DSC_2035

-Félrerántottam a fejemet, hogy ha belép az ablakon, akkor ne találjon el és fékeztem, miközben próbáltam egyenesben, az úton tartani az autót. Tudom, hogy ilyenkor nem szerencsés elrántani a kormányt és azt is tudtam, hogy az ütközést már nem kerülhetem el. Szerencsém van, hogy "csak" a szélvédő és a tükör bánta a találkozást - mondta el a sofőr, akinek a hirtelen mozdulattól meghúzódott nyakán kívül nem esett baja.

DSC_2053

Az őz az aszfaltra zuhant és megpróbált elmenekülni, de csak az első lábait tudta mozgatni. A kiérkező vadász gyorsan véget  vetett az őz szenvedésének.
 

Megítélésünk szerint a sofőr helyesen cselekedett, amikor nem próbálta meg mindenáron elkerülni az ütközést, hanem fékezéssel próbálta csökkenteni az ütközés erejét. Az út jobb oldalán fák is álltak az árkon túl, míg a másik oldalon nagy eséllyel felborult volna az autó, vagy akár szemből érkezővel is ütközhetett volna. A Seat-ra nincs CASCO-ja a sofőrnek, de kb. 50 ezer forintból már újra menetkész lehet az autója. A vad a motorháztetőben, lökhárítóban nem tett kárt.

Őz ugrott egy Seat elé Nemesbőd közelében
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.