Barion Pixel
2014. július 07.

Összepréselt autóból mentettek gyerekeket Kisunyomnál

A MAN kamion álló kocsisorba rohant a 86-oson. Egy Hyundai hátsó ülésén három gyerek ült, karcolásokkal szedték ki őket a roncsból. Egy hölgy sofőr bravúrosan menekült a kocsi-szendvicsből.

Szombathely felé tartott a 86-os úton egy magyar rendszámú MAN kamion. A vasvári elágazó után a jármű ütközött az előtte megálló Hyundai-jal és nekilökte azt egy Daewoo-nak.


-Nagyon sajnálom a történteket. Belenéztem a tükörbe és mire visszanéztem az útra már késő volt. Vészfékeztem és elhúztam a kormányt, de már nem lehetett elkerülni a balesetet - mondta el a 112 Press-nek a kamiont vezető férfi.

A teherszállító egy álló Hyundai hátuljának ütközött és összeroncsolta azt. A hátsó ülésen három gyermek ült, az első ülésekben pedig két hölgy foglalt helyet. Bár a képek alapján nehéz elhinni, de a gyerekek karcolásokkal megúszták a karambolt, bár egyikőjük lába beszorult az ülések közé. A Hyundai utasai használták a biztonsági övüket.



A balesetben megsérült egy Daewoo is, de koránt sem annyira, mint amennyire meg kellett volna sérülnie. Ehhez a járművet vezető hölgy villámgyors helyzetfelismerése kellett.

-Belenéztem a tükörbe és láttam, hogy jön a kamion és abban is biztos voltam, hogy már nem tud megállni. Azonnal gázt adtam és megpróbáltam elhajtani előle. Ez részben sikerült is. Az előre lökött Hyundai találta el a kocsim hátulját. Megijedtem az ütközéskor és utána azonnal a gyermekemet néztem meg, minden rendben van-e vele, de szerencsére nem sérült meg - tudtuk meg Horváth Andreától, aki 17 éves kora óta vezet és a rutinja megkímélte egy totálkártól.



A gyorsan reagáló hölgynek köszönheti kocsija épségét egy másik Daewoo női sofőrje is, a sorból kiugró autónak köszönhetően ugyanis nem lett több sérült autója a "szendvicsnek". Az asszony meg is köszönte a másik sofőrnek ezt.

A sértetlen Daewoo-ban egy stoppos is utazott, aki Győrbe szeretett volna eljutni. Körmendnél ült be az autóba és Kisunyomnál szem- és fültanúja volt a mögöttük történt balesetnek. A két csattanás után látta a porfelhőből előbukkanó roncsot és azonnal rohant segíteni. Véres ingben, mosolyogva beszélt arról, hogy a baj kisebb volt annál, mint ahogy elsőre látszott.



A rendőrség teljes útzár mellett helyszínelt. A forgalmat Kisunyom felé terelték. A kocsisor útépítés miatt kihelyezett jelzőlámpa miatt torlódott fel a baleset előtt.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.