Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. február 17.

Lerepítette a Suzukit az útról a figyelmetlen sofőr Opelje Káld közelében, a 84-es főúton

Elengedtem a kormányt és a fejemet védtem a kezemmel a becsapódás előtt - mondta a baleset után a vétlen sofőr. A Jánosháza felé haladó személyautó elé egy mellékútról hajtott be egy Opel. Nagy torlódást okozott a baleset.

Szerencsés kimenetelű, személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt pénteken a 84-es főúton, Káld közelében.

Az Opel vezetője az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére hajtott rá a 84-es főútra


Sárvár felől Jánosháza irányába tartott egy Suzuki személygépkocsi, amikor a menetirány szerinti jobb oldalról, egy mellékútról a gépkocsi elé hajtott egy Opel.

A Suzuki a töltés alján állt emg
-Kb. 80 kilométeres sebességgel haladtam a 84-es főúton és nem számítottam arra, hogy valaki kihajt a mellékútról. Ránéztem egy stopposra az út bal oldalán, majd észrevettem, hogy a jobbról érkező autó nem fog megállni. Jobbra húztam a kormányt, hogy elmenjek mögötte de ütköztünk. Az Opel megpördült, a Suzukim pedig lerepült az útról. Elengedtem a kormányt és a fejem elé tettem a kezemet, próbáltam védeni a becsapódásnál - mondta az autót vezető férfi.

Az Opel vezetője az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére hajtott rá a 84-es főútra


A Suzukiban hárman ültek, mindenki használta a biztonsági övét.


-Ilyen gyors már régen voltam, mint amikor most kipattantam a kocsiból. A légzsákok robbanása után minden füstös volt, Menekültem, ahogy lehetett. Az ütközés előtt arra sem volt időm, hogy kiáltsak a sofőrnek, hogy vigyázzon - mesélte az utas.

k11
-Az élettársam fél órával a baleset előtt hívott, hogy előbb befejezik a munkát és elindulnak haza a munkatársaival, mert egy otthoni káreset miatt ott is sok a tennivaló. A következő hívásnál meg kiabálva mondta, hogy kihajtott elé egy nő a 84-esen és lerepültek az útról. Még annyit hallottam, hogy azt mondta: kiszálltak a kocsiból, majd megszakadt a hívás és nem tudtam visszahívni. Azonnal kocsiba ültem és elindultam azon az útvonalon, ahol jönnie kellett volna, hiszen nem tudtam, hol történt a baleset és hogy jól vannak-e - elevenítette fel az asszony, aki nagyon megkönnyebbült, amikor kiderült, hogy "csak " a kocsi törött össze.

k12
A helyszínen tartózkodók elmondták, hogy az osztrák rendszámú Opel vezetője azt állította, hogy a Suzuki éppen egy autót előzött, közvetlenül a baleset előtt. Ha tényleg ilyet mondott a vezető, akkor azzal maga ellen beszélt, hiszen a saját elmondása szerint a főúton a menetiránya szerinti bal oldalról akkor két jármű is érkezett, tehát nem kezdhette volna meg a balra kanyarodást. Ahogyan akkor sem, ha csak a Suzuki közeledett a főúton. Az Opelre elsőbbségadás kötelező tábla vonatkozott.

k10
A helyszínre sárvári tűzoltók érkeztek, akik áramtalanították a járműveket és félretolták az úton keresztbe fordulva álló Opelt. A helyszíni szemle ideje alatt egy rövid ideig teljes útlezárás volt érvényben.

Nagy torlódás alakult ki a 84-es főút érintett szakaszán.

Sárvári tűzoltók vonultak a helyszínre
A baleseti helyszínről Sárvár felé tartva felvettünk egy stoppost - mivel ha tehetjük, akkor senkit sem hagyunk az út szélén - és kiderült, hogy az a férfi ült be az autónkba, akiről a Suzuki vezetője is beszélt. Őt közel másfél óráig senki sem vette fel.

Elmesélte, hogy látta a balesetet, mivel Jánosháza felé fordulva próbált stoppolni. Az Opel fékezés nélkül hajtott be a kereszteződésbe, a Suzuki pedig senkit sem előzött. A férfi csodálkozva említette, hogy a könnyű Suzuki nagyot repült és örült annak, hogy senki sem sérült meg.

A stoppos kritikával illette a sárvári tűzoltókat, mivel sokáig hozzá sem nyúltak az úton keresztbefordult Opelhez és szerinte emiatt lett nagy dugó. Elmagyaráztuk, hogy a tűzoltóknak meg kellett várniuk a baleseti helyszínelőt és csak akkor mozdíthatták el a roncsot, miután a helyszíni szemle során a rendőr rögzítette az adatokat és erre engedélyt adott.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.