Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. július 19.

Mindkét sofőr hibázhatott a vasszécsenyi balesetnél – Opel kanyarodott VW elé a 87-esen

A balra kanyarodó autó vezetőjére Állj! Elsőbbségadás kötelező tábla vonatkozott, míg a főúton érkező jármű sofőrje túlléphette a megengedett sebességet, amit onnan lehet feltételezni, mert szabályosan közlekedő autókat előzött a baleset előtt az előzni tilos tábla hatálya alatt, 70 km/órás sebességkorlátozásnál.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt pénteken  a 87-es főúton, Vasszécseny közelében.

A VW a tarlón állt meg, kb. 70  méter megtétele után

Egy Opel személygépkocsi érkezett a Dózsa György utca irányából a  főúthoz és a gépkocsit vezető nő balra szeretett volna kanyarodni. A sofőrre Állj! Elsőbbségadás kötelező tábla vonatkozott.

Az Opel vezetőjére  Állj! Elsőbbségadás kötelező tábla vonatkozott

A kanyarodást azonban nem sikerült befejezni, mivel a menetirány szerinti bal oldalról a 87-es főúton egy Szombathely irányába tartó Volkswagen személygépkocsi érkezett, ami nekiütközött az Opel bal hátsó ajtajának és a nemrégiben helyreállított és megerősített szalagkorlátnak perdítette a járművet.

Szerencsére a hátsó ülésen most nem ült gyermek

A VW-t vezető férfi az ütközést jobbra kormányzással próbálta elkerülni, emiatt az autó az ütközés után a menetirány szerinti jobb oldalon lerobogott a töltésen és kb. 70 métert tett meg a tarlón.

A VW megrongálódott kereke jól látható nyomot hagyott az aszfalton

A mentők mindkét sofőrt a szombathelyi   Markusovszky kórházba szállították.

A két sofőrt a mentők kórházba szállították

A mentés, a műszaki mentés és az úttest letakarításának ideje alatt polgárőrök irányították a forgalmat.

A forgalmat polgárőrök irányították, az utat a Magyar Közút munkatársa takarította le

Azt többen is jelezték, hogy az alárendelt útról nehezen lehet belátni a  87-es  főutat Csempeszkopács község  irányába. A láthatóságot nem csak az útkanyarulat nehezíti, de az út  melletti magas fű is. Az Állj! Elsőbbségadás kötelező tábla a kereszteződés előtt 14 méterrel áll. Burkolati jel van, de már évekkel ezelőtt megkopott – már a 2012-es StreetView képen  is nehezen kivehető -, a tábla ayonban jól látszik. Az érkezőknek a  jelzőtábla előtt kell megállniuk, majd innen csoroghatnak be a kereszteződéshez és ha meggyőződtek arról, hogy megvannak a kanyarodás feltételei, akkor folytathatják az útjukat. Az  Opel sofőrje rosszul mérte fel az érkező jármű sebességét, ha látta a járművet.

Az Opel vezetője a képen látottnál alacsonyabb ülésállásból tekintett balra

A 87-es főúton Szombathely irányába közlekedőkre 70 km/órás sebességkorlátozás és előzni  tilos tábla vonatkozik, már jóval a  kereszteződés előtt. Bár a Volkswagen a saját  sávjában haladt az ütközéskor, de előtte több járművet előzött a tiltótábla ellenére. Ez a baleset szempontjából csak annyiban releváns, hogy a VW vezetője „nagyjából” szabályosan közlekedő – jó eséllyel és az elmondások alapján 70 km/órás sebesség  felett haladó – gépkocsikat előzött meg lendületesen és így érkezett a kereszteződéshez.

A VW megrongálódott kereke jól látható nyomot hagyott  az aszfalton

A rendőrség  vizsgálja a baleset körülményeit.

Az Opel a szalagkorlátnak is nekiütközött


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.