Szerző: OMSZ/ BM OKF 2018. december 02.

Ónos eső nehezítheti a közlekedést több megyében

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken néhány tized milliméter csapadék eshet.

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.12.03. hétfő éjfélig

Vasárnap estétől, késő estétől az északi, északkeleti országrészben több helyen valószínű kisebb mennyiségű (pár tized, helyenként esetleg 1-2 milliméter) ónos eső. Eleinte a Dunántúl északkeleti részén, esetleg a hőmérséklet függvényében az északnyugati határvidéken, majd kiemelten Pest északi felén, illetve az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén lehet ónos csapadékra számítani. Az ónos eső mellett fagyott eső, az északi határvidéken hajnalig még kisebb havazás is valószínű. Leginkább Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi tájain, Heves-Borsodi-dombság térségében esetleg pár cm hó is hullhat.

Hétfő reggel, kora délelőtt a hőmérséklet fagypont fölé emelkedésével az ónos csapadék zónája északkelet felé szorul vissza, majd várhatóan ott is megszűnik az ónos eső.
 


Korábbi baleset Vas megyében, ónos esőben

 

Főként Északi-Magyarországon rossz látási viszonyokra, helyenként sűrű ködre lehet számítani. Hétfő estétől máshol is köd képződhet.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.