Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. június 08.

Olvasónk feje felett csapott bele a villám egy tízemeletesbe - videókon a villámcsapás

Az erkélyen videózó, viharkedvelő nő majdnem elejtette a telefont ijedtében egy villámcsapásnál. Másnap, egy másik hozzánk eljuttatott felvételt látva döbbent rá arra, hogy milyen közel volt a nagy energiájú elektromos kisüléshez. Megmutatjuk a videókat.

Nem nehéz kikövetkeztetni, ha nagyon közel csap le a villám, hiszen a rendkívül fényes villanást azonnal követi a robbanás-szerű (valójában ténylegesen hangrobbanás általi) dörrenés. A június 6.-i eset érdekessége abban rejlik, hogy nem biztos, hogy valaki sejti, hogy csupán méterekre volt a nagy energiájú elektromos kisüléstől. Videónkban egy ilyen eset látható.

-Figyelmeztetés: Erős fény- és hanghatásokra érzékeny olvasóink NE nézzék meg a videót!-

---Kérjük, iratkozzon fel Youtube-csatornánkra! Köszönjük!---

Az összeállítás az általunk feltöltött felvételre érkezett olvasói videók alapján készült, mivel gyanítottuk, hogy Takács Niki és Boros Gábor videója ugyanazt a villámcsapást örökítette meg. Megkértük Gábort, hogy nevezze meg az általa küldött felvételen látható háztömböt, majd Nikire kérdeztünk rá, hogy ő merrefelé lakik a megnevezett épülethez képest.

A nő meglepetten válaszolt, hogy ő pont abban a házban lakik, majd néhány üzenetváltás után az is kiderült, hogy a 10. emeletről videózott, pontosan arról az erkélyről, ami a távolabbi felvételen látszik és a villám a feje felett csapott bele a villámhárítóba.

Mi nagyon szeretjük ezeket a sérülés nélküli történeteket, bár már többször megkaptuk, hogy minek osztunk meg meteorológiai jelenségeket. A mostani példa is igazolja, hogy érdekes dolgok sülhetnek ki belőlük (és szerencsére nem Niki sült meg).

A videónk végére pedig betettünk néhány felvételt Takács Niki korábbi viharfotóiból, mivel nagyon látványosak.

Továbbra is várjuk olvasóink fotóit, videóit a cikkeinkhez érkező hozzászólásokban és itt is megköszönjük a velünk megosztott felvételeket!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.