Barion Pixel
2014. február 13.

Nyúlgátépítés Körmendnél, szemétörvény Lukácsházánál

Videón örökítettük meg a Csörnöc-menti védekezést, a lukácsházi víztározónál örvénylő szemetet és a Perintet.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a vízállás emelkedése miatt csütörtökön déltől harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Rába folyó körmendi szakaszán. Az árhullám levonulása miatt a Körmendi Helyi Védelmi Bizottság határozatában ideiglenes védmű építését rendelte el a 86-os főút Csörnöc-híd és Szarvas-csárda közötti szakaszán - tájékoztatott a Katasztrófavédelem. Videónk a védekezés megkezdésekor készült.

A nyúlgát építését a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyszíni műveletirányító tisztje irányította. Az védműépítésben részt vett a városgazdálkodás 18 fővel, valamint a vízügy közmunkásai 11 fővel. A helyszíni munkálatok délután fél kettőre fejeződtek be. Ezt követően a korábban a védekezési munkák idejére bevezetett félpályás útzárat és sebességkorlátozást feloldották.

Az árhullám által veszélyeztetett településeken a katasztrófavédelmi megbízottak és az önkéntes tűzoltó egyesületek folyamatos figyelőszolgálatot látnak el. Az esetleges további védekezéshez szükséges erők, eszközök rendelkezésre állnak.

Előző körképünk

Szerdán délután örökítettük meg az áradó patakokat Kisunyomnál, Szombathelyen és Lukácsházánál. A Perint feltűnően sok szemetet visz magával, ezek nagy része műanyagpalack, a nehezebb hulladékot pedig a meder alján görgeti a most haragos arcát mutató patak. Láttunk több megtömött szemeteszsákot is a vízen lebegni, csak remélni merjük, hogy ezek sem szándékosan kerültek a patakba.

A lukácsházi víztározónál is feltűnő volt a sok hulladék az uszadékfák mellett. Bár ide már napnyugtakor érkeztünk, azért az örvényben bukdácsoló palackok így is jól kivehetőek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.