Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. május 11.

Nem műszaki hiba miatt állt a 86-os főút szélén egy kamion, nagy dugót okozva

Két napja beszámoltunk arról, hogy a megszokottnál jóval nagyobb, sok kilométeres torlódás alakult ki a 86-os főúton, Szombathely és Kisunyom között. Akkor két műszaki hibás teherjárműről írtunk, de kiderült, hogy az egyik nem műszaki hiba miatt állt.

Több egybefüggő járműsor alakult ki a 86-os főúton a Rumi úti kereszteződéstől Kisunyomig május 9-én, délután. Egy kb. 8,5 kilométeres szakaszról van szó, amelyet kb. háromnegyed óra alatt lehetett megtenni.

Csütörtöki beszámolónkban azt írtuk, hogy két műszaki hibás teherjármű és a műszaki mentés miatt alakult ki a dugó, azonban több jelzést kaptunk arról, hogy az egyik szerelvénnyel semmilyen műszaki gond nem volt, egyszerűen csak elfoglalta a 2x1 sávos tranzitút egyik sávjának a felét.

A sofőr úgy tolatott vissza az út szélére, hogy pihenjen egy kicsit a 86-os tranzitúton - több kilométeres torlódást okozott a Szombathely felé vezető oldalon

Míg az osztrák rendszámú jármű valóban műszaki hiba miatt állt meg és azt kamionmentővel vontatták be egy város széli parkolóba, addig a magyar rendszámú tartályautó vezetője egyszerűen kivette a pihenőidejét és egy olvasónk jelzése alapján úgy tolatott vissza arra a helyre, ahol a fényképünk is készült róla, Balogunyom és Szombathely-Petőfi-telep között.

Egy magyar kamionsofőr azt írta, hogy megkérdezte, tud-e valamit segíteni, de kollégája csak mosolygott, hogy nem. Úgy tudjuk, hogy kamionmentő is érkezett a helyszínre, hogy a lerobbant járművet levontassa a forgalmas és beállt főútról, de a magyar sofőr jelezte, hogy neki ilyesmire nincs szüksége, beindította a motort és elhajtott.

Két éve meghalt egy kamionsofőr a közelben

A mostani "pihenőhely" közelében 2022. júniusában szintén egy kamion "parkolt" rosszul az út szélén. Akkor valaki bekopogott, hogy jelezze a sofőrnek, hogy nagyon rossz helyen áll és akadályozza a forgalmat, de a kopogásra senki nem válaszolt. A fülkében megtalálták a 60 év körüli sofőr holttestét, aki feltehetőleg vezetés közben lett rosszul, még biztonságosan megállította a szerelvényt, de segítséget már nem tudott kérni.

 

Kisunyomtól Szombathelyig torlódtak a járművek - két teherjármű is meghibásodott a 86-os főúton


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.