Barion Pixel
Szerző: 112Press /Tánczos Mihály Fotó: Vasvári ÖTP/Tánczos Mihály 2024. január 23.

Négy autó ütközött egy jeges vasvári lejtőn - a füvön nem tudtak megállni a sofőrök

Az ónos esőtől jeges úton a járművek vezetői hiába léptek a fékre még jóval messzebb az álló autóktól, a lejtőn nem tudtak megállni az ütközésig.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt  kedden reggel a vasvári Semmelweis utcában, ahol négy autó ütközött. A város önkormányzati tűzoltói a négy megrongálódott autóból kettőt áramtalanítottak, és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Fotó: Vasvári ÖTP
 
A baleset egyik okozója kérdésünkre elmondta, hogy a Skodájával kb. 30 km/órás sebességgel haladt a lejtős utcában, amikor még távolabb észlelte az úttesten álló két autót. Próbált fékezni, de az autó megcsúszott és nagyjából változatlan sebességgel sodródott lefelé. A sofőr ekkor a menetirány szerinti jobb oldalon füves területre kormányozta az autóját.
 
Fotó: Vasvári ÖTP
 
Az elmondása alapján az autót itt sem tudta megállítani és vészesen közeledett egy villanyoszlop felé, ezért visszakormányozta a Skodát az útra és így ütközött neki az álló Toyotának.
 
Négy autó ütközött egy jeges vasvári lejtőn - a füvön nem tudtak megállni a sofőrök
 
Nem sokkal később egy Mitsubishi pick-up vezetője is hasonlóan járt. A megcsúszás után ő is a jobb oldali zöldterületre kormányozta a járművet, ahol érintőlegesen ütközött egy ház kerítésének a sarkával, majd szintén érintőlegesen nekihajtott a villanyoszlop szélének, végül egy Peugeot kisteherautónak ütközve állt meg.
 
Fotó: Vasvári ÖTP
 
A Skoda vezetője azt mondta, hogy sajnálja a történteket és örül, hogy senki sem sérült meg a balesetben.
 
Négy autó ütközött egy jeges vasvári lejtőn - a füvön nem tudtak megállni a sofőrök
 
Egy utcában lakó asszonytól megtudtuk, hogy ónos esőnél, vagy erős jegesedésnél valamiért az utolsók között sózzák fel az utcájukat, pedig az "erős" lejtő fokozottan balesetveszélyes ilyenkor. A baleset után érkezett szóróautó és tűzoltók is segítettek a csúszásmentesítésben.
 
Fotó: Vasvári ÖTP
 
Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a csattanások után az egyik ház tulajdonosa felsietett a dombtetőre és a rendőrség kiérkezéséig elterelte azokat a járműveket, amelyek elindultak volna lefelé a lejtőn, jó eséllyel szaporítva az ütközések számát. A terelésig behajtó autók egyébként az ő kapubejárójában tudtak megfordulni, mivel már korábban gondoskodott az aszfaltozott rész jégmentesítéséről. 
 
Fotó: Vasvári ÖTP
 
A férfi a balesetet szenvedett Skoda vezetőjének is felajánlotta, hogy a személyes tárgyait beteheti hozzá az autójából, amit az autómentő azután szervizbe szállított.

Fotó: Vasvári ÖTP

 

A helyszíni szemle és a műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott.

Négy autó ütközött egy jeges vasvári lejtőn - a füvön nem tudtak megállni a sofőrökHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.