Barion Pixel
Frissítve: 2013. július 30.

Négy év letöltendő a körmendi ámokfutónak

D. Dávid szülei autójával, jogosítvány nélkül, a megengedett sebesség több mint kétszeresével, ittasan karambolozott. Börtön vár rá. Egy 21 éves lány meghalt.

A 112 Press részletesen beszámolt a tavaly márciusi balesetről és annak utóéletéről. A körmendi D. Dávid március 6-án egy nőnapi buliból indult el két utassal. A városban a megengedettnél jóval gyorsabban, 110 km/h feletti sebességgel haladó gépkocsi a várkert mellett letért az útról, kidöntött egy reklámtáblát, nekicsapódott egy villanyoszlopnak és egy fának. D. Dávid és Cs. becenevű utasa megsérült, M. Annamária viszont kirepült a kocsiból és a kórházba szállítás után meghalt. D. Dávidot a kórházból előállították a rendőrök, majd elrendelték az előzetes letartóztatását.

A Szombathelyi Törvényszék a Körmendi Városi Bíróság ítéletét helybenhagyva négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a most 22 éves férfit. D. Dávidot öt évre eltiltották a járművezetéstől - jogosítványa eddig sem volt -, illetve négy évre a közügyek gyakorlásától. D. Dávid fiatal kora ellenére többszörösen büntetett. Előéletéről és a baleset körülményeiről korábbi cikkünkben olvashatnak részleteket.

Szubjektív
Már soha nem tudjuk meg, mi késztette a fiatal lányt, hogy beüljön a köztudottan balhés és láthatóan ittas férfi által vezetett autóba. (A kocsit a szüleitől lopta el a férfi az éjszakára.) Biztosak vagyunk abban is, hogy a lány is sokszor hallotta, a biztonsági övet be kell kötni. A baleset pillanatában sajnos nem volt becsatolva a lány öve, bár azt sem tudhatjuk, mi zajlott a kocsiban a baleset előtti másodpercekben, hiszen ahogy azt korábban megírtuk, az autó nem állt meg ott, ahol a lány lakott és ahova elvileg tartott. D. Dávidtól most pár évre megszabadul a környék, de hozzá hasonló vagányok minden városban akadnak.

A szórakozóhelyről hazafelé tartó fiataloknak azt javasoljuk, inkább gyalogoljanak, vagy várják meg az első vonatot, buszt, mintsem hogy életüket és testi épségüket kockáztassák, amikor beülnek egy ittas, vagy egyéb bódító anyagtól mámoros sofőr mellé. 2008. áprilisában egy szintén 21 éves sofőr egy éjszakába nyúló autóstalálkozó után felajánlotta barátjának, hogy hazaviszi és közben autója teljesítményével is villogni akart Szombathelyen. A lámpaoszlopnak vágott Peugeot utasa belehalt sérüléseibe, emlékét kereszt őrzi a Tófürdő kerítése mellett.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.