Barion Pixel
2014. augusztus 10.

Náraiban öt villanyoszlop dőlt ki a viharban

Az E-On munkatársai gőzerővel dolgoznak a felázott területen. Náraiban 15 órája nincs áram, de a helyiek megértőek.

Frissítés: Az áramszolgáltatás vasárnap délre állt helyre.

A szomszéd település cumigyárának rendezvényét tartották Náraiban szombaton este, amikor váratlanul minden elsötétedett. Hamar kiderült, hogy nem csak a művelődési házban ment el az áram, hanem egész Náraiban. Közben zivatar tombolt a falu környékén, felhőszakadással és folyamatos villámlás-dörgéssel.

A hiba bejelentése után kiderült, hogy a Körmend felé tartó középfeszültségű hálózat Nárai felé leágazó oszlopsorából öt kidőlt és a víz alá került szántóra zuhant. A hiba elhárítását éjszaka nem tudták megkezdeni a rossz időjárás miatt.



Úgy tudjuk, egy 40 évnél idősebb fa villanyoszlop tört el először szombaton 19 óra után és az rántotta magával a többi oszlopot is.

Az E-On emberei vasárnap reggeltől gőzerővel dolgoznak a hiba elhárításán. Náraiba több aggregátor is érkezett. A jelenlegi adatok alapján az áramszolgáltató 24 órán belül el tudja hárítani a hibát, ha valami miatt ez mégsem sikerülne, akkor aggregátorokkal oldják meg az 1300 lakosú település áramellátását.



Az általunk megkérdezett helybéliek nem tartják vészesnek a most kialakult helyzetet. Megértik, hogy a vihar miatt nincs áramuk és remélik, hogy hamarosan újra működnek az elektromos berendezéseik. Leginkább a mélyhűtők tartalmát féltik.

Tavaly jégeső pusztított a Szombathelyhez közeli településen, sok háznál komoly károkat okozva. Ennek mára már nyomát sem láttuk a takaros faluban.


 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.