Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. március 19.

Szeszélyes időjárás tréfálhatja meg az autósokat - havazás +8 fokban

Ragyogó napsütés, +10 fok körüli hőmérséklet, száraz aszfalt, majd havazás, latyakos út, nem sokkal később ismét ragyogó napsütés, száraz útfelület. Az elmúlt két napban több megyében is találkozhattak hasonló jelenséggel az autósok.

A tavaszias időt időnként havazás szakította meg Vas megyében csütörtökön és pénteken. A déli +11 fok után néhány perc alatt 3-5 fokot csökkent a hőmérséklet, a fekete felhők pedig rövid ideig tartó havazást hoztak.

Napsütötte Savaria Plaza, a háttérben már havazik

Fényképeink még a napos oldalról készültek Szombathelyen, illetve az M86-os autóúton, a 88-as főút csomópontjának közelében.

A képeken a háttérben már havazik.

A háttérben hófelhő látható az M86-os autóúton

A járművezetőknek arra kell felkészülniük, hogy néhány kilométeren belül drasztikusan változhatnak az útviszonyok, a száraz aszfaltról minimális átmenettel juthatnak havas, latyakos részre, majd újra száraz aszfaltra.

A +8 fokban nem maradt meg sokáig a leesett hó

Az sem feltétlenül jelent garanciát a hómentességre, ha az autó hőmérője 10 fok feletti hőmérsékletet mutat. Azért váratlanul nem tud havas részre érni a járművezető, ha vezetés közben észleli a nagy, sötét felhőket. Olyanokat, ami a képeinken is látszik.

A Borostyánkő utca még napfényben, két perccel később már havazott

Sándorral, Józseffel és Benedekkel kapcsolatos hiedelmekről, szokásokról, népi megfigyelésekről pl.  itt olvasható bővebb leírás.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.