Barion Pixel
Szerző: Körmendi Járási Ügyészség 2021. június 17.

Pénz nélkül napokra magára hagyta 13 éves lányát az új barátjához költöző anya

Összeszedte az összes pénzt és új barátjához költözött egy nő. Külföldön dolgozó férjének sem szólt, de a lakásban magára hagyott 13 éves gyermekének sem. Napokkal később a lány osztályfőnöke jött rá arra, hogy valami komoly gond lehet a családban.

A Körmendi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki magára hagyta 13 éves gyermekét Körmenden, 2019. októberében.

A vádirat szerint a vádlott férje csak hétvégenként tartózkodott otthon, mert kamion sofőrként dolgozott. Hétközben a vádlott egyedül gondoskodott a közös gyermekükről.

2019. októberében, egy keddi napon a vádlott betelefonált a munkahelyére és felmondott, majd bepakolt egy bőröndbe és elutazott Szolnokra, az új párjához. A vádlott nem mondta meg a gyermekének, hogy hová és mennyi időre megy el.

A kislány egyedül maradt a lakásban, a vádlott nem hagyott pénzt nála, a gyermek azt ette, amit a hűtőben talált és éjjel is a tévét nézte, mert félt egyedül.

Csak pénteken derült ki az osztályfőnök kérdésére, hogy a kislány kedd óta egyedül van otthon. Ekkor az iskola értesítette az édesapát, aki hazasietett, azonban napokig nem volt pénzük, mert a vádlott a saját munkabérén túl magával vitte az apa október havi keresetét és a családi pótlékot is.
A Körmendi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.