Szerző: 112Press 2021. október 23.

November közepére végezhetnek a Nádasdy-híd javításával a 84-esen - dilatációs szerkezet hibásodott meg

Július óta tartanak a javítási munkálatok a Sárvár melletti Nádasdy Ferenc hídon, ahol azóta egy sávon haladhat a forgalom a 84-es főúton. Főszezonban nagy torlódásokat okozott a kényszerű várakozás. Megkérdeztük a Magyar Közúttól, mikorra várható a forgalomkorlátozás megszűnése?

Félpályás lezárás a Nádasdy Ferenc hídon, Sárvár közelében

Szeptemberben még úgy tudtuk, hogy október elejére készül el a Nádasdy-híd, azonban most hivatalosan 2021. november közepére teszik a javítási munkálatok befejezését.

Napfelkelte

Kérdéseinkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt kommunikációs osztályának vezetője válaszolt. A hídon július 13-án vezették be a szakemberek a félpályás forgalomkorlátozást a dilatációs szerkezet meghibásodása miatt, a közlekedésbiztonság fenntartása érdekében.

DSC_9864

-A dilatációs elemek cseréjére külső kivitelezőt bíztunk meg, az új elemek gyártási és szállítási ideje miatt a jelenleg is tartó javítási munkálatok október 12-én kezdődhettek meg. Jelenleg a híd bal oldalán zajlanak munkálatok, ezt követően, várhatóan novembertől a híd jobb oldalán folytatódnak majd - írta az osztályvezető.

DSC_9855

- Amennyiben a javítás során nem merül fel előre nem tervezett többlet beavatkozás, akkor várhatóan november közepére fejeződhetnek be a munkák a hídon. Addig is a jelenleg kiépített forgalomkorlátozást a biztonságos közlekedés érdekében fenn kell tartani.

Hídjavítási munkálatok

Rákérdeztünk arra is, van-e a Magyar Közútnak kimutatása a forgalomkorlátozás óta a hídon történt közlekedési balesetekről?

Ráfutásos baleset a Nádasdy-hídnál

-Társaságunk csak a személyi sérüléssel járó balesetekről rendelkezik nyilvántartással, két ilyen esetről tudunk, további információkat a Rendőrség tud adni a balesetekkel kapcsolatban - állt a válaszban.

Nagyobb baleset is történt a Nádasdy-hídnál, autósort összetoló teherjármű miatt

A Nádasdy-hídnál  az elmúlt három hónapban a két említett baleseten kívül számos kisebb, anyagi káros ráfutásos baleset történt, amit jellemzően olyan sofőrök okoztak,akik nem számítottak a 84-es főúton hídon megálló gépjárművekre.Ezek nagy részéről a rendőrség sem rendelkezik információval, mivel az okozó saját jól felfogott érdekében is elismerte a felelősségét és baleseti bejelentővel, a rendőrség kihagyásával intézték a biztosítási ügyeket.

Ráfutásos baleset a Nádasdy-hídon - nem mindenki állt meg a piros jelzésre

A fényképeket júliustól októberig terjedő időszakból válogattuk.

A 84-es főút, Sárvár közelében

Dilatáció:  építményekben, mérnöki szerkezetekben bekövetkező hosszirányú változás, amely hőmérsékletváltozás vagy zsugorodás hatására jön létre.  Ha kialakulása akadályozva van, akkor dilatációs feszültség keletkezik, amit – bizonyos esetekben – dilatációs szerkezet beépítésével vagy dilatációs rés kialakításával lehet kiküszöbölni. (Forrás)

Nyári életkép a 84-es főúton, hídjavítás miatt torlódó járművekkel

A Nádasdy-híd a 84-es főúton a hídjavítás ideje alatt (2021.07. - 2021.10.)
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.