Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. december 06.

A Mikulás is hozzájárul a baleset-megelőzéshez Sárváron

Az óvodába érkező gyerekeket ajándékkal lepte meg a Mikulás Sárváron, a rendőrök pedig a szülők figyelmét hívták fel a biztonsági öv, a gyermekülés és más biztonságtechnikai eszközök használatára.

IMG_5897_0

A Mikulással együtt várta a Sárvári Vármelléki Óvodába érkező gyerkőcöket Vargáné dr. Kovács Veronika rendőr alezredes, a Sárvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának vezetője. A 2017. december 6-án tartott akciójuk célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a közlekedési szabályok betartására, a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára.

Videónk a tavalyi akció alkalmával készült

Azok a családok, amelyek személygépkocsival, gyermekülésbe ültetve vitték a kicsiket oviba és járműveiket megfelelően felkészítették a télies útviszonyokra, ajándékot kaptak a Mikulástól.

IMG_5895

A tapasztalatok azt mutatták, hogy az eddigi kampány értő fülekre talált, hiszen többnyire mindent rendben találtak a rendőrök. Csupán néhány alkalommal került elő az ajándék mellett a virgács is a Télapó puttonyából, amellyel az apróbb hiányosságok kiküszöbölésére figyelmeztetett jelképesen a hatóság.

IMG_5902

A gyalog érkező csöppségek sem maradtak meglepetés nélkül. Az alezredes asszony esetükben a kellő láthatóság meglétének fontosságát és a gyalogos-átkelőhelyen történő szabályos közlekedés szem előtt tartását hangsúlyozta.

IMG_5882

Gyalogosként ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, az őszi-téli időszakban többnyire korlátozott látási viszonyok között érkeznek oviba és hasonló körülmények között is indulnak haza. Éppen ezért fokozottan figyelniük kell arra, hogy nemcsak látni, hanem látszani is kell.

IMG_5870

IMG_5893


 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.