Barion Pixel
2016. május 06.

Videó: Körmend polgármestere is cáfolja a migránsokkal kapcsolatos rémhíreket

Bebes István, Körmend polgármestere is határozottan cáfolta a csütörtökön délelőtt villámsebesen terjedő rémhírt, miszerint migránsok zaklattak volna sportoló diáklányokat a városban. Videó a sajtótájékoztatóról.

A videóban 4:36-nál kezdődik a cáfolat. "A valósággal teljesen ellentétesek azok, amik az ATV tudósításában megjelent" - fogalmazott a polgármester. A körmendiek biztonságával és a város jó hírével játszanak a rémhírterjesztők. Bebes felszólította a rendőrséget, hogy vizsgálja ki az egész ügy hátterét, beleértve a rémhírterjesztők személyét is.

Sem az edzésen nem történt incidens, sem a lányokkal kapcsolatban nem léptek a migránsok, sem erőszakos cselekményre utaló momentum nem történt. Egy korábbi jegyzőkönyvben már a repedt ablakot is megemlítették. Az pedig Magyarországon nem számít bűncselekménynek, ha valaki sportolók edzését nézi.

A sajtónak óriási felelőssége van abban, hogy mi történik az elkövetkezendő órákban, napokban. Ha az estére meghirdetett demonstráció erőszakos cselekménybe csap át, akkor a félrevezető sajtótermékeknek személyesen is vállalniuk kell a cselekményt a történtekért - fogalmazott a polgármester.

További részletek ide kattintva olvashatók.

(Megjegyzés: Sajnálatos, hogy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság látszólag semmit nem tesz a rendszeresen rémhíreket terjesztő, kitalált történeteket lopott képekkel tálaló "hírportálok" ellen.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.