Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. január 06.

Mercedes és Audi ütközött Zala és Vas megye határán

A baleset Zala megyében történt, az Audi roncsa Vas megyében csapódott árokba. Mindkét sofőr máshogy látja a felelősség kérdését.

Zalaegerszeg irányába haladt egy magyar rendszámú, orosz férfi által vezetett Mercedes, amikor az ozmánbüki elágazónál eddig tisztázatlan körülmények között érintőlegesen ütközött egy szemből érkező, osztrák rendszámú Audival, a 76-os főúton.
 
h_01a
 
A Mercedes bal első kereke kitörött, de az úton maradt a jármű.
 
h_02a
 
Az Audi áttért a szemközti sávba, majd a menetirány szerinti bal oldalon egy útirányjelző tábla mellett éppen elhaladva letért az útról és árokba csapódott. A balesetben személyi sérülés nem történt.
 
h_11a
 
A műszaki mentést körmendi tűzoltók végezték.
 
h_05a
 
Az ütközés még a Zala megyei oldalon, történt néhány méterre a megyehatártól, ezért a helyszíni szemlét Zala megyei helyszínelők végezték.
 
h_06a
 
Beszéltünk az orosz és az osztrák sofőrrel is és mindketten máshogy adták elő a történteket. Az orosz férfi elmondta, hogy egy balra ívelő kanyarból ért ki, amikor megítélése szerint nagy sebességgel érkezett az Audi.
 
h_07a
 
A sofőr elmondta, hogy szerinte nem tért át a szemből érkező sávjába, hiszen akkor nem a keréknek ütközött volna az Audi, hanem a Mercedes bal elejének. Az osztrák sofőr ezzel szemben úgy emlékezett, hogy a Mercedes néhány centiméterrel átlógott a sávjába. Megállt az Audi előtt haladó jármű is és a vezetője a rendőröknek azt mondta, hogy a Mercedes tért át az ő oldalukra.
 
h_12
 
Az orosz sofőr ezt vitatja, viszont nem akar magának plusz kellemetlenséget, ezért elismerte a felelősségét a balesetért. A férfi az úttesten is megnézte a jelölt nyomokat, amelyek nagyrészt az ő sávjában vannak. Azt pedig nem érti, hogy az Audi előtt haladó jármű vezetője miért állt meg, amikor elvileg nem közvetlenül mögötte haladt az Audi.
 
h_04a
 
Megkérdeztük az orosz sofőrt, hogy volt-e kamera az autójában, mire a fejét csóválta és hozzátette, hogy a saját, orosz rendszámú autója Zala megyében áll, abban van kamera. Az egy hónapja vásárolt Mercedesben viszont nincs.
 
h_10a
 
A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A 76-os főúton rendőri irányítás mellett, egy sávon haladhatott a forgalom.

 

Mercedes és Audi ütközött Zala és Vas megye határán




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.