Barion Pixel
2013. augusztus 14.

Mercedes hajtott a vonat elé Gyöngyösfalunál

Az autó totálkárosra tört, az utasok azonban megúszták a balesetet. Az andráskereszttel biztosított átkelőben a sofőr csak az egyik irányba nézett el.

Frissítés
Egy diákcsoport is utazott azon a vonaton, ami személyautóval ütközött szerdán délután Gyöngyösfalunál. A vonaton senki nem sérült meg. A Mercedes vezetője két utasával Ausztriába tartott a német rendszámú személyautóval. A 87-es utat egy kavicsos úton akarta elérni, ezt keresztezte az andráskereszttel jelzett vasúti átjáró. A helyszínen tapasztaltak alapján az átkelő jól belátható, mindkét irányból több száz méterre el lehet látni. A baleset idején jók voltak a látási viszonyok.

Videónkban egy vonaton utazó kőszegi hölgy is beszámol arról, mit tapasztalt az ütközéskor. Az utas látta, amint a csattanás után a megpördülő autó nekivágódik a temető kerítésének. Azonnal hívta a 112-őt és visszasietett a helyszínre, hogy pontos adatokkal segítse a diszpécserek munkáját. Megkönnyebbülve látta, hogy a totálkáros autóban senki nem szenvedett komolyabb sérülést.

A GYSEV mozdonya megsérült, de nem vált mozgásképtelenné. A töltésen viszont nagyobb mennyiségű gázolaj folyt ki. Emiatt kb. egy köbméter bazaltot kell kicserélni.

Korábban írtuk
Három könnyű sérültje van annak a balesetnek, ami délután két óra előtt néhány perccel történt Gyöngyösfalunál. Egy kavicsos önkormányzati úton hajtott a sínekre a Mercedes, a Kőszeg felé közlekedő vonat nekiütközött a kocsinak, és egy fának lökte.

A balesetben a kocsi három utasa könnyebben megsérült, őket a mentők a szombathelyi kórházba szállították. A német rendszámú autóban magyarok utaztak, az autó vezetője a 112 Press-nek elmondta, ő a másik irányból várta a vonatot.

A műszaki mentés és a helyszínelés jelenleg is tart, rövidesen bővebb információkkal jelentkezünk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.