Barion Pixel
Szerző: Győr MS MRFK 2019. április 08.

Rendőrök elől menekülők szenvedtek balesetet Győrnél - elfogták a VW utasait

A rendőrök fény- és hangjelzéssel próbálták megállítani a Volkswagent, az azonban nagy sebességgel menekülni próbált, majd néhány veszélyes manőver után árokba csapódott. A benne ülő két férfi elmenekült, de nem jutottak messzire.

A Győri Rendőrkapitányság járőrei 2019. április 7-én a délutáni órákban gépjárművel haladtak Győr belterületén, amikor egy Volkswagen típusú személyautót akartak közlekedési ellenőrzés alá vonni.

A sofőr a rendőri megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére nem állt meg, hanem növelte sebességét és Győrság irányába menekülni próbált. A rendőrök követték a nagy sebességgel haladó gépkocsit és többször megállásra szólították fel a benne ülő két férfit.

Fotó: Győr-MS MRFK

A vezető ennek ellenére szabálytalanul és többször veszélyes manőverekkel haladt tovább. Töltéstavánál egy útkereszteződésbe érve megcsúszott az autó és kisodródott az út menti árokba. A sofőr és utasa ezután futva próbált a szántóföldön át elmenekülni. A járőrök utolérték őket, a két férfit elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították.

Forrás: Győr-MS MRFK

Megállapítást nyert, hogy a sofőr járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, ezért őt kihallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

Forrás: Győr-MS MRFK

Utasát személyazonosságának megállapítása után szabadon bocsátották.

Fotó: Győr-MS MRFK

Valóban a rendőrök hibája?

Másfél hete vita zajlott egy általunk megosztott képernyőkép alatt. A kimásolt Facebook-bejegyzés ugyanis arról szólt, hogy rendőrök hajszoltak halálba egy fiatalt, akinek "csak annyi" volt a bűne, hogy nem állt meg a rendőri felszólításra, hanem a gázba taposott. A bejegyzés itt található.

 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.