Barion Pixel
2014. február 12.

Menekülő és magaslatot kereső vadak- árad a Rába és a Csörnöc

Szerdára jelentős mennyiségű csapadékot prognosztizált az OMSZ. Kedden délután az áradó Rábánál és a Csörnöcnél jártunk.

Ahogy arról beszámoltunk, árhullám vonul le a Rábán. Az áradó vizet videón is megörökítettük, illetve Molnaszecsődnél találkoztunk egy vadásszal is, aki éppen azt nézte, mit öntött el az áradó folyó. Őt arról kérdeztük, mennyire sínylik meg a vadak az áradást?

A gyors olvadást eső követte, ráadásul szerdára 20 mm-t meghaladó csapadékmennyiséget prognosztizáltak a Rába vízgyűjtő területére is, ami nem segíti a víz apadását.

Szeméthalom a Rába partján

Korábban már szóvá tettük azt a szeméthalmot, ami Rábahídvégen látszik a Rába hídjáról, a folyó partján. Az áradó víz egyelőre nem fenyegeti, de a kupac egyre csak hízik. Éppen a hídon fotóztunk, amikor egy gyalogos megkérdezte, miért érdekes nekünk az a szemét? Válaszunkat meg sem várva folytatta: jobb lenne, ha egyszerre a Rábába dobnák?

Mi reméljük, hogy nem csak ez a két alternatíva létezik, ráadásul az illető fejtegetéséből az is felrémlik, hogy az általunk látott szeméthalom is a Rábában végzi majd, csak nem "egyszerre", ahogy azt beszélgetőtársunk említette.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.