Szerző: 112Press 2021. augusztus 08.

Megtalálták a helyszín közelében Frakkot – jól van a baleset után eltűnt eb

Már otthon van és jó egészségnek örvend Frakk, az oszkói baleset után eltűnt német vizsla. A kutya a baleseti helyszín közelében bujkált a bozótosban. Sokan próbáltak segíteni a megtalálásában.

Tegnap tettünk közzé egy felhívást az eltűnt ebről, Frakkról. A kutya egy közlekedési baleset után szaladt el a helyszínről. A fotót a Fekete István Állatvédő Egyesület aktivistájától kaptunk, amit ezúton is köszönünk!

A lényeg: Frakk előkerült és már otthon piheni ki az izgalmakat.

Frakk

Megtudtuk, hogy az internetes felhívás alapján ismerték fel a bozótos területen bujkáló ebet, azonban Frakk nem hagyta, hogy megfogják.  A megadott telefonszámot hívták hát a megtalálók, a kutya sétáltatói pedig azonnal a helyszínre siettek.

A rémült Frakk az ismerősök láttán előbújt és azonnal odament hozzájuk, boldogan ugrált, majd rendkívül fegyelmezetten ment az autóhoz a lábuk mellett. Már otthon van, sérülés nélkül megúszta a balesetet és az ismeretlen helyen éjszakázást.

A kutya a baleseti helyszín közelében, bozótosban bujkált

A kutya a baleseti helyszín közelében maradt és szerencsére elkerülte az utat. Valószínűleg várta, hogy a gazdái, vagy ismerősei visszatérnek érte. Szerencséje volt, hogy észrevették és hívták a megadott telefonszámot. Egy bokor alatt megbújó kutyát nehéz észrevenni.

Mi mindenkinek köszönjük, aki a felhívás megosztásával, vagy kereséssel próbálta előkeríteni Frakkot. Ez sokat jelent a kutya gazdáinak is. Rákérdeztünk: a balesetben sérültek is jól vannak.

Az állat hámját a mentéskor oldották ki, hogy biztonságosan hozzáférjenek a sérültekhez

Megtudtuk azt is, hogy Frakkot bekötötték a Chevroletben és a baleset után még a tetejére fordult autóban volt, az első ülésben lógók mögött kapaszkodott. Feltehetőleg a mentés során oldották ki a hámját és a nyakörvét. Erre a mentésben résztvevők biztonsága érdekében is szükség lehetett, hiszen előfordulhat, hogy egy baleset miatt amúgy is rémült kutya támadónak nézi a gazdájához nyúló idegeneket és rátámad a mentőkre, tűzoltókra.

Lehet, hogy célszerű lenne kidolgozni egy módszert ilyen esetekre, amivel a roncsokban talált, megkötött háziállatokat rögzíteni lehet a baleseti helyszín mellett, amíg az elhelyezésükről gondoskodni tudnak. (Vagy külföldiek esetén pl. állatvédőknél kerülhetnének ideiglenes elhelyezésre.)   

Korábbi videónk egy baleseti helyszínről elszaladt kutya megtalálásáról

Vízelvezetőbe csapódott egy Chevrolet - ketten megsérültek
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.