Barion Pixel
Szerző: Állatvédők Vasi Egyesülete / 112Press 2019. december 03.

Állatvédők találták meg - chipes volt a Söptén elütött kutya

Sikerült megtalálni az elütött kutyát, majd chipje alapján a gazdáját is. A 14 éves eb elkóborolt otthonról. Egy másik esetben saját elütött macskáját adta le találtként a gazda az állatkórházban.

Anyagi káros közlekedési balesetről számoltunk be korábban Söptéről. Az autó vezetője mutatott egy képet a fékezés ellenére elütött kutyáról, ami aztán elszaladt a helyszínről.
 
Cikkünk megjelenése előtt a kutya képe már felbukkant az Állatvédők Vasi Egyesületének a Facebook oldalán, mint Söptén kóborló eb és egy aktivista el is indult, hogy megkeresse a kutyát.
 
 
Az állatvédők cikkünk után frissítették a kiírásukat az elütés tényével és később meg is találták az ebet. A baleset és az idős - 14 éves - kora ellenére fürge kutyusnak volt azonosításra alkalmas chipje, amiből kiderült, hogy egy idős asszony a gazdája, akitől elkóborolt a keverék eb. Az asszony fia ment a kutyáért.
 
Állatvédők találták meg az elütött, idős ebet Fotó: Állatvédők Vasi Egyesülete FB
 
Az állatvédők az ismertté vált eset miatt a kutya gazdájának adatait eljuttatták a rendőrségre is, hogy a balesettel kapcsolatban történhessen előrelépés.
 
Találtként adta le saját elütött macskáját
 
Az Állatvédők Vasi Egyesülete beszámolt egy érdekes és elgondolkodtató esetről is. A szombathelyi állatkórházban hagytak egy Zanati úton talált, elütött, kb. 10 hónapos kandúrt, törött állkapoccsal. Az állatvédők keresni is kezdték a gazdát, de meglepő eredményre jutottak.

Saját macskáját adta le találtként? Fotó: Állatvédők Vasi EGyesülete Facebook

Az állatot valószínűleg a saját gazdája adta le találtként, emiatt az állatvédők feljelentést tesznek. "Mindenki köteles vállalni a felelősséget a saját állatáért" - írták a bejegyzésükben.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.