Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2017. május 17.

Elpusztult a megrúgott macska, bíróság elé áll a férfi

Felfüggesztett börtönbüntetést és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozzák azzal a férfival szemben, aki nagy erővel megrúgott egy macskát egy szombathelyi társasházban. A házikedvenc súlyos sérüléseket szenvedett és az állatorvos már nem tudta megmenteni az életét.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2016. év októberében az egyik szombathelyi társasház udvarán nagy erővel belerúgott az egyik lakó Hógolyó nevű macskájába.

A bántalmazás következtében az állatnál károsodott többek közt a keresztcsont és az ágyékcsigolya közötti kapcsolat, emiatt a macskánál bélsár és vizeletürítési zavar alakult ki, melyek közül a vizeletürítés néhány napnál további zavara végállapotnak tekinthető, és az élettel nem egyeztethető össze.

Az állatnál a rúgás következtében kialakult bélsár és vizeletürítési zavar a macska különös szenvedését okozta. Hógolyó rövid idő múlva elpusztult a szakszerű orvosi ellátás ellenére. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés mellett pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.

(Címlaképünk illusztráció.)


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.