Szerző: 112Press 2020. december 22.

Kis baleset okozott komoly fejfájást a vétlennek - Toyota hajtott megpakolt VW-be a 8-as főúton

A személyi sérülés nélküli baleset után a vétlen fél ott maradt az út szélén a problémájával és a megrongálódott járművel.

Figyelmetlenség miatt történt közlekedési baleset a 8-as főúton, hétfőn délután. Egy áruval megpakolt Volkswagen kisáruszállító haladt a főúton Veszprém irányába, amikor egy Vashosszúfalu felől érkező Toyota vezetője az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére ráhajtott a főútra és a jármű a bal hátsó kerekénél ütközött az előtte elhaladó furgonnal.

A személyautó a bal hátsó kerekénél ütközött a főúton haladó járműnek

A balesetben senki sem sérült meg. A VW vezetője elmondta, hogy a Toyotát vezető asszony eleinte nem ismerte el a felelősségét a balesetért, de az esetnek szemtanúja is volt. (Hirtelen nehéz elképzelni egy olyan szituációt, ahol a főúton, a saját sávjában haladó teherszállító jármű szabálytalanul, a bal hátsó kerekével leamortizálja egy menetirány szerinti bal oldalról érkező személyautó elejét.)

Nem adott elsőbbséget a mellékútról érkező sofőr

A Toyota a rendőrségi adatfelvétel után a saját kerekén hagyta el a helyszínt, a megpakolt VW a tönkrement bal hátsó kerekével és az esetleges tengelysérülésével a helyszínen maradt.

Fizethet a vétlen, amit majd megtérít a biztosító

A vétlen fél kárát majd az okozó biztosítója megtéríti és kifizetik az esetleges autómentés költségét is, de addig eltelik néhány hét. Jelenleg a rendőrségi helyszíni szemléről nem kap kézbe semmilyen papírt, igazolást a vétlen fél.

A mostanihoz hasonló eseteknél a vétlennek ki kell fizetnie az autómentés költségét és a biztosító a számla alapján ezt megtéríti. Egy teherjármű esetén a műszaki mentés költsége magasabb, mint egy személyautónál és ha a sérült gépjárművet messzire kell szállítani, akkor ez az összeg minimum több tízezres, vagy akár százezres nagyságrendű is lehet.

A személyautó a bal hátsó kerekénél ütközött a főúton haladó járműnek

Ezt viszont sokan vagy nem tudják, vagy nem merik kifizetni, mert tartanak attól, hogy ezt a pénzt soha nem látják viszont. Vagy egyszerűen nincs ennyi pénzük. Ilyenkor általában az ismerősök segítenek, nem mindig szakszerű módon és előfordulhat, hogy a segítség végén az anyagi kár nagyobb, mint a kezdetekben volt.

Információnk szerint a 8-as főúton balesetet szenvedett Volkswagenhez Veszprém megyéből indultak segíteni a sofőr hozzátartozói, hogy a jármű rakterének kipakolása után kereket cseréljenek, vagy elvontassák a sérült Volkswagent.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.