Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. április 17.

Útzárat is áttört az osztrák határon egy lopott Mitsubishivel menekülő férfi - Kőszegen belehajtott több osztrák rendőrségi autóba

Az üldözőit lerázni próbáló sofőr behajtott egy kőszegi áruház parkolójába, de kijönni már nem tudott onnan, mert egy bécsi rendszámú, rendőrségi jelölés nélküli Volkswagen az útját állta. A két jármű összeütközött.

Információnk szerint egy osztrák családi ház udvaráról lopott el egy Mitsubishi pick-up-ot két magyar, Vas vármegyei férfi. Úgy tudjuk, hogy az autót roncsolásmentesen tudták kinyitni és elindítani.

Több osztrák rendőrségi gépkocsit is összetört a magyar autótolvaj Kőszegen
Információink szerint az osztrák rendőrök megpróbálták megállítani a lopott járművet, de a sofőr menekülni kezdett és Magyarország felé vette az irányt.
 
A kőszegi határátkelő előtt a rendőrök fizikai útzárat állítottak fel, amit a Mitsubishi áttört, majd Kőszeg irányába hajtott tovább.
 
A feltehetőleg helyismerettel rendelkező sofőr a kőszegi Rákóczi Ferenc utcai körforgalmat elhagyva behajtott a Penny áruház parkolójába, hogy lerázza az üldözőit, azonban a parkolóból kihajtást egy bécsi rendszámú (a 112Press információja alapján rendőrségi) Volkswagen akadályozta. A menekülő sofőr belehajtott a VW-be, aminek ettől kinyíltak a légzsákjai és a Mitsubishi sem tudott már tovább közlekedni.
 
Több osztrák rendőrségi gépkocsit is összetört a magyar autótolvaj Kőszegen
Megérkezett a rendőrség válasza is a kérdéseinkre. Megerősítették, hogy rendőrségi gépjárművel ütközött a Mitsubishi, ráadásul nem is eggyel.

"2023. április 16-án, az éjszakai órákban az osztrák rendőrök Ausztria területén ellenőrzés alá akartak vonni egy, feltételezhetően bűncselekmény elkövetéséből származó autót, a sofőr azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, továbbhajtott Magyarország területére. Az osztrák rendőrök követték a gépkocsit, amely Kőszegen egy áruház parkolójába hajtott, ahol összeütközött több, osztrák rendszámú szolgálati gépkocsival. Az osztrák hatóság az esetet jelezte a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központja felé.
 
Az Ausztriából lopott Mitsubishivel több osztrák rendőrségi járművet is összetört a magyar tolvaj Kőszegen
A jelzést követően a Kőszegi Rendőrkapitányság és a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai a helyszínre érkeztek és az elsődleges intézkedéseket megtették. A jármű vezetőjét a Kőszegi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. A további nyomozási cselekmények elvégzése folyamatban van."- válaszolt a 112Press kérdéseire Seffer Lilla rendőr őrnagy, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Jelölés nélküli osztrák rendőrségi gépkocsit tört össze a magyar autótolvaj Kőszegen

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.