Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. október 28.

Lopott kerékpárok tulajdonosait keresi a rendőrség Szombathelyen

Kerékpárokat lopó tolvajpárost fogott el a rendőrség Szombathelyen, két biciklinek még keresik a tulajdonosát. A két férfi ellen a Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

2020. október 24-én, az éjjeli órákban két, kerékpárokat toló helyi lakost igazoltattak Szombathelyen, a Petőfi Sándor utcában. Az intézkedés során a férfiak a kerékpárok tulajdonjogát nem tudták igazolni, valamint a rendőrök több olyan eszközt is találtak náluk, amelyek alkalmasak voltak biciklilopáshoz, ezért őket a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók a 45 és a 46 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, melynek során több bűncselekmény elkövetését is beismerték.

Az elkövetőknél végrehajtott házkutatások alkalmával több kerékpárt lefoglaltak a nyomozók, melyek közül két bicikli tulajdonosa ezidáig ismeretlen.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A képeken látható, ezidáig ismeretlen sértettek tulajdonát képező – fekete színű, férfi vázas, mountain bike típusú, LZ9905891 vázszámú kerékpárt, valamint egy fekete és fehér színű, férfi vázas, SCIROCCO felirattal ellátott, G11410862 vázszámú – kétkerekűt a gyanúsítottak Szombathelyen, az Ady Endre tér környékén és a Szombathely-Szőlős vasúti megállóhely területéről tulajdonították el.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képeken látható kerékpárokat felismeri, azokkal kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, vagy a kerékpár tulajdonjogát igazolni tudja, hívja a 06/94/521-090-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható, 06/80/555-111-es zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.