2017. május 22.

Videó: Út szélén lángolt a szeméthalom Szombathelyen

Kilométerekről látni lehetett azt a fekete füstöt, ami a napok óta a forgalmas út szélén csúfoskodó, ma délután meggyulladó szeméthalomból szállt fel Szombathelyen. A rendőrség az oltás idejére lezárta az utat, a forgalmat elterelték.

Frissítés: 

Szemét lángolt Szombathelyen az út szélén 2.

A katasztrófavédelem közleménye:

A lomtalanítás miatt összegyűjtött hűtőszekrény, bútorok, egyéb használati tárgyak és háztartási hulladék égett nagy füsttel mintegy húsz négyzetméteren. A tüzet a szombathelyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el. A tűzeset idején a forgalom az útpálya mindkét oldalán, valamint kerékpárúton szünetelt, ahol a forgalmat a helyi polgárőrség irányította. A tűzesetnél személyi sérülés nem történt.

 

Korábban írtuk:

Lomtalanításra helyezhették ki napokkal korábban a Csaba utcai híd mellé a közeli házak szemetét, azt azonban általunk nem ismert okból eddig nem szállították el. (Lehet, hogy nem megfelelő időpontban helyezték ki a lakók, illetve elektronikai hulladék is volt benne.)

DSC_1592

A szemét hétfőn délután gyulladt meg, feltételezhetően némi ráhatásra.

DSC_1601

A szombathelyi tűzoltók hamar megfékezték a lángokat, de addigra a szemét jelentős része elégett. A videóban még az "érintetlen" szemétkupac is megtekinthető, egy 9 órával korábbi dashcam-felvételen.

DSC_1599

A mostani szeméttűz annak a közraktárnak a közelében volt, ami a múlt héten négyszer is munkát adott a tűzoltóknak, ezért sokan azt gondolták a füst láttán, hogy a közraktár silójában keletkezett ismét tűz.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.