Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. március 07.

Videó: Mágneshorgászok emelték ki a tóból az elektromos rollert Szombathelyen

Az elektromos roller legalább öt napig hevert a tóban. Mágneshorgászokkal együtt értünk a helyszínre, így megmutatjuk, hogyan került a partra a szerkezet és videónkban elmondjuk, hogy miért életveszélyes bemenni a tóba még a sekély szakaszokon is.

Olvasónk előző napi jelzése alapján indultunk megkeresni egy Csónakázó-tóba dobott bérelhető elektromos rollert Szombathelyen és a leírás alapján gyorsan meg is találtuk a szerkezetet.

A roller egy kutyasétáltató férfi szerint már legalább öt napja a vízben feküdt a horgászstég előtt és csak nehezen lehetett észrevenni. A férfi mágneshorgászoknak is szólt, akik nem sokkal utánunk értek a helyszínre, mi pedig örültünk a találkozásnak, hiszen így láthattuk, hogyan emelik ki a vízből a rollert, ami egyébként nem sokkal később hangjelzéseket is adott. Igaz, az applikáció térképén nem jelent meg és így  lefoglalni sem lehetett.

Mágneshorgászok emelték ki az elektromos rollert a szombathelyi tóból

Ne ugorj be a tóba semmiért!

A mágneshorgászat közben felvetődött, hogy a rollert egy kantáros horgásznadrágba, melles csizmába öltözött ember is ki tudta volna emelni, mivel ott még nem mély a víz. Erről azonban mindenkit lebeszélnénk.  2011. augusztusában ugyanennél a tónál egy asszony véget akart vetni az életének. A fuldoklására felfigyelt egy úszni jól tudó horgász és a tó szigetéről a nő segítségére sietett. Az asszony  holttestét már reggel kiemelték a tűzoltók, a horgászt azonban csak délután sikerült felfedezni szonár segítségével, ráadásul közvetlenül a part közelében.

Holttest helyett babakocsit találtaka  tűzoltók a szonár képe alapján

A férfi beugrott a sekély vízbe és a lába belesüllyedt az iszapba, ami rövid időn belül lehúzta a víz alá. Álló helyzetben halt meg, miután segíteni akart valakinek. A mentést hátráltatta, hogy a szonár képén többször is felfedezni vélték a férfi holttestét a tó fenekén, ezek a jelzések azonban rendre tévesnek bizonyultak és vízbe dobott tárgyakat, pl. babakocsit, szemetesedényt találtak a jelzett helyen a zavaros vízben a búvárok.

A tóba dobált hulladék megtévesztette a holttest keresőit

A mágneshorgászat hasznos hobbi, hiszen benne van a kutatás öröme, a kincskeresés izgalma, jellemzően nem ártanak vele senkinek és a vizekből rengeteg fémhulladékot emelnek ki.

Mágneshorgászok akcióban a szombathelyi Csónakázó-tónál

A mágneshorgászok nem hagyták a sétányon a kétkerekűt, hanem kitolták egy parkolóba, illetve egyikőjük balesetesnek jelentette a rollert.

Mágneshorgászok emelték ki az elektromos rollert a szombathelyi tóból

Tapadjon!

Míg a horgászoknak a "görbüljön!" kifejezés hozhat szerencsét, addig a mágneshorgászoknak a "tapadjon!" kifejezéssel lehet jó fogást kívánni. A mágneshorgászattal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre ide kattintva kaphat választ az, aki szeretné kipróbálni magát ebben a hobbiban.

És egy kis múltidézés a Csónakázó-tó szomszédjáról:

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.