Szerző: 112Press 2018. december 14.

Lerepült az útról egy VW Horvátlövő és Pornóapáti között

Árokba hajtott, majd füves területre csapódott egy Volkswagen személygépkocsi pénteken Horvátlövő és Pornóapáti között.

Cikkünket az érintett sofőr hozzátartozójának megjegyzésével frissítettük. Lásd a cikk végén!


A Volkswagen Horvátlövő felől tartott Pornóapáti irányába, amikor egy jobbra ívelő kanyar után a jármű jobbra letért az útról és az árkon át füves területre csapódott, a tetején átpördülve.

 
DSC_5525
 
Információnk szerint a gépkocsit vezető fiatal nő a balesetben könnyű sérülést szenvedett.
 
DSC_5538
 
A sofőr hozzátartozója elmondta, hogy szerinte a síkos, rossz minőségű út felelős a balesetért és a "KPM"* nem tesz meg mindent a biztonságos közlekedésért. Ő az eset után érkezett a helyszínre.
 
DSC_5536
 
A Magyar Közút munkatársa erre reagálva elmondta a férfinek, hogy tél van, az utat felsózták és ezt egy vegyszer útra cseppentésével be is tudja bizonyítani. (Ezt kérésünkre megtette, a pályaelhagyás helyén aszfaltra cseppentett indikátor jelezte a sót, lásd fotónkat.)
 
DSC_5537
 
Szóba került az is, hogy ha az út jobbra kanyarodik, akkor megcsúszás esetén jellemzően a menetirány szerinti bal oldalon hagyják el a járművek a pályát. A sofőr egyébként gyakran közlekedik az adott útszakaszon, így elvileg ismeri az adott útiszonyokat.
 
A baleset időpontjában -2 fok volt a helyszínen és szállingózott a hó.
 
DSC_5532
 
A pályaelhagyásos balesetekkel kapcsolatban korábban már kiollóztuk a Magyar Közút Vas megyei vezetőjének gondolatait, amit egy értekezleten rögzítettünk, most megmutatjuk videón is.
 
 
Frissítés 20:50
 
A balesetet szenvedett sofőr testvére az alábbi üzenetet küldte cikkünk megjelenése után:
 
"A helyszínről elszállított VW gépjármű balesetét követően nem telt el két óra és ugyanolyan pályaelhagyásos baleset történt az előző helyszín közelében. Szerencsére a sofőr itt is épségben szállt ki az autóból. Valamint ugyanabba az irányba közlekedett. mint a húgom, tehát Pornóapáti irányába.
 
Nem sokkal több mint 24 óra leforgása alatt ez már a 3. hasonló baleset volt az adott szakaszon, fél év alatt kb. a 8. az érintett szakaszon."
 
 
Fotó: Olvasó
 
 

Mi az a KPM?

*KPM - a múlt századi, azonban ma is meglepően gyakran használt kifejezés a Közlekedés- és Postaügyi Minisztériumot takarja. Az 1949-ben létrejött minisztérium 1952-ben különvált külön közlekedési és külön postaügyi minisztériummá, de 1953-tól 1987-ig ismét ezen a néven létezett.

A "kápéem" kifejezést ma jellemzően a Magyar Közútra, vagy az adott település útjának fenntartójára használják.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.