2018. március 04.

Szirénázva érkezett egy lengyel határőrkonvoj Szegedre

Nem szokványos szirénaszótól volt hangos rövid ideig a szegedi belváros, amíg elvonult egy lengyel határőrautókból álló konvoj. A menetoszlopot a Készenléti Rendőrség biztosította. Videó.

Frissítés: Röszkénél, a  szerb-magyar határon is belefutottunk a lengyel konvojba és lefényképeztük a határőröket, valamint a jellemzően SsangYong Rextonokból álló menetoszlopot.

DSC_2876

Korábban írtuk:

Tíznél több lengyel rendszámú, szirénázó hatrárőrautóból álló konvoj érkezett Szegedre, a menetoszlopot a Készenléti Rendőrség szintén szirénázó járművei biztosították. A lengyel csapat a szegedi Novotel szállodához érkezett.

k3

Úgy tudjuk, hogy a lengyel rendszámú gépjárművek málhazsákokkal megpakolva érkeztek, a határőrök látszólag nem csak egy-két napra elegendő felszerelést hoztak. Ez nem rendkívüli a déli városban, hiszen már 2015. óta érkeznek lengyel határőrök a déli határszakasz védelmére. (Korábban a határon felázott talajon megsüllyedt gépkocsink mentésében is segédkeztek lengyel rendőrök és határőrök, akik csörlővel felszerelt terepjáróikkal több rendőrautót is kiszabadítottak a szorult helyzetükből, a mi autónkkal azonban nem jártak szerencsével, azt egy orosz gyártmányú katonai teherautó szabadította ki.)

k4

Meg nem erősített információink szerint a most látott konvoj már része a március 15-i felkészülésnek. Ekkor a déli határszakaszon a megszokott számú magyar rendőri erőnek csupán minimális hányada teljesít majd szolgálatot a határon, őket az EU országaiból érkező rendőrök és határőrök helyettesítik és természetesen magyar katonák. A magyar rendőröket Budapestre rendelték, a demonstrációk és egyéb bejelentett rendezvények biztosítására és a kiemelt objektumok védelmére.

k5
 

Szirénázva érkezett egy lengyel határőrkonvoj SzegedreA lengyel határőrök csörlővel felszerelt járművei már többször is hasznos szolgálatot tettek a magyar határszakaszon, alábbi képünk 2016. októberében készült.

Lengyel segítség


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.