Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. augusztus 15.

Látszólag elhajtott a helyszínről a Ford, miután Volkswagennel ütközött a 84-es főúton

A 84-es főúton Sopron felé haladó Ford elé mellékútról hajtott ki egy Volkswagen. Az ütközés után a Ford látszólag lassítás nélkül elhajtott a helyszínről. Nem sokkal később kiderült, mi történt.

Szerencsés kimenetelű közlekedési baleset történt a 84-es főúton, Sárvár közelében, augusztus 12-én.. Egy mellékútról érkező Volkswagen hajtott ki egy Sopron felé tartó Ford elé.  A két jármű ütközött, a Ford pedig látszólag elhajtott a helyszínről.
 
 
A valóságban azonban nem erről volt szó. A megrongálódott Ford féke nem működött.
 
s9a
 
Az autó vezetője kérdésünkre elmondta, hogy ránézett egy pillanatra a Volkswagenre, ami megállt a kereszteződésnél, ezért nem foglalkozott vele. Az autó viszont váratlanul elindult és a Ford vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést. Ezután hiába taposta a féket, az autó nem reagált. Egy 1,5 és egy 4 éves kislány ült a hátsó ülésen, akik nagyon megijedtek az ütközéskor.
 
s3a
 
Az apa felmérte, hogy a kocsi előtt szabad az út, ekkora sebességgel senkit sem fog utolérni és próbálta a sávjában tartani a lassuló járművet, aminek az egyik kereke is defektes lett. Ha bármilyen akadály került volna elé, akkor a szalagkorlátnak kormányozta volna a Fordot. A kéziféket sem akarta behúzni, mert azzal megpördülést kockáztatott volna, miközben szemből érkeztek járművek a forgalmas főúton.
 
s8a
 
Az autó végül az ütközés helyétől kb. 450 méterre állt meg. A mentők a gyerekeket megfigyelésre kórházba szállították. A forgalom egy sávon, rendőri irányítás mellett haladhatott.
 
s11a
 

A kereszteződésben több hasonló baleset történt, ezek között súlyos sérüléssel járó és halálos kimenetelű is volt. Június 30-án egy Ford hajtott Toyota elé a mostani balesethez hasonló körülmények között. Akkor a baleset okozója kirepült az autójából és életveszélyesen megsérült.

Látszólag elhajtott a helyszínről a Ford, miután Volkswagennel ütközött a 84-es főúton



 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.