Szerző: 112Press 2019. augusztus 06.

Lakóautó és teherautó vezetőjének kakaskodása vezetett balesethez és tettlegességhez Szombathely határában

Egy vitorlást vontató lakóautó és egy teherautó vezetője nem fért meg egymás mellett az M86-os autóút végén, Szombathely határában. A több száz méteres kakaskodás balesettel, majd tettlegességgel zárult. Nagy a torlódás a Zanati úti körforgalomnál.

Frissítés 19:00 A lakóautó vezetőjét előállították a szombathelyi rendőrkapitányságra.
 
z5
 
Korábban írtuk: Szombathely felé tartott az M86-os autóúton egy magyar rendszámú teherautó, ami az autóutat elhagyva át akart sorolni a belső sávba, ami a 86-os út felé visz. A belső sávban azonban egy szlovák rendszámú Aston Martin lakóautó haladt, ami egy vitorlást vontatott. A teherautó vezetője dudálással fejezte ki rosszallását amiatt, hogy a lakóautó vezetője nem engedte sávot váltani.
 
zanati1
 
A teherautó vezetőjének elmondás alapján néhány száz méterrel arrébb az ismételten kétsávosra szélesedő úton ő a külső sávban haladt, mellette a belső sávban pedig a lakóautó.
 
z7
 
A magyar sofőr szerint a lakóautó vezetője ráhúzta a kormányt, emiatt ő fékezni kényszerült, majd áttért a belső sávba. A lakóautó kisorolt a szélső sávba. Így érkeztek meg a Zanati úti körforgalomhoz.
 
z9
 
A teherautó egyszerre hajtott be a lakóautóval, majd elé került. A teherautó vezetője szerint egy,  az Ipari útról kihajtó jármű miatt hirtelen fékezésre kényszerült, ekkor hajtott bele hátulról az Aston Martin lakóautó.
 
zanati5
 
A családjával utazó szlovák sofőr kipattant az autóból és a magyar sofőr szerint egy vipera szerű tárggyal betörte a teherautó oldalablakát. A magyar sofőr ekkor szerzett karcolásos sérüléseket.
 
zanati2

A szlovák sofőr a 112Press kérdésére azt mondta, hogy a magyar teherautó bevágott elé a körforgalomban, majd a sofőr szándékosan a fékbe taposott, hogy megbüntesse.

z8

Rákérdeztünk a viperára is, azonban a sofőr megmutatta, hogy egy függöny felakasztására szolgáló teleszkópos rúdról volt szó, ami a lakóautó tartozéka.

zanati4

Jelenleg tart a helyszínelés, információink szerint bűnügyi nyomozók is érkeznek a helyszínre. A lakóautó hűtővize elfolyt az ütközésnél. A Győr felől az M86-os autóúton érkezők Szombathely határában nagyobb torlódásra számítsanak.

zanati6

A lakóautó vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a körforgalomba mellette behajtó teherautó vezetője elé vágott és azonnal a fékbe taposott, így esélye sem volt megállni a hajót vontató lakóautóval. Azt a felesége is megerősítette, hogy senki nem vágott be a teherautó elé az Ipari út felől, ott ugyanis egy személyautó állt, behajtásra várva.

z2

* Eredeti cikkünkben a lakóautó márkájára Aston Martin-t írtunk, ez a felirat azonban csak díszítő elem a járművön.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.