Szerző: Kaposvári Járási Ügyészség 2019. november 06.

Külföldi munkalehetőség ígéretével csapta be áldozatait egy budapesti asszony - vádemelés

1,5 millió forint értékben csalt ki pénzt áldozataitól egy budapesti nő külföldi munkalehetőséggel ígéretével. Az ügyintézés és szálláselőleg költségeire kért különböző összegeket és 15 embert károsított meg. 1 év 8 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztést és közügyektől eltiltást javasol az ügyészség.

A Kaposvári Járási Ügyészség 15 rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a 42 éves budapesti nővel szemben, aki külföldi munkavégzés ígéretével csalt ki különböző összegeket az ország különböző pontjain élő sértettektől.

A büntetett előéletű vádlott 2017. évben kezdte el a csalássorozatot, melynek során a különböző internetes állásportálokon közzétett hirdetésekre jelentkező sértetteket tévedésbe ejtette azzal, hogy külföldi – jellemzően osztrák – munkát tud nekik szerezni. A sértettek az ígéretben bízva a munkábaállással kapcsolatos ügyintézésért, illetőleg szálláselőleg címén különböző összegeket utaltak át a vádlott bankszámlájára, aki ezeket készpénzben felvette és saját céljaira fordította.

A vádlott a bűncselekmények elkövetése során összesen 15 sértettet károsított meg, akiktől 30.000 és 134.000 forint közötti összegeket csalt ki, és ilyen módon összesen 1,5 millió forintra tett szert.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a börtönbüntetés tartamát 1 év 8 hónapban állapítsa meg.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.