2017. augusztus 29.

Videó: Elolvadtak a kukák, szétégtek a vezetékek a tízemeletes szeméttárolójában

"Tűz van! Tűz van!" - hangzott a kétségbeesett kiáltás kedden hajnalban egy tízemeletes legfelső szintjéről, nem sokkal később már érkeztek a tűzoltók és mindenkit kivittek a füsttel telítődött lépcsőházú tízemeletesből.

Hat órával a tűz eloltása után még mindig forró a szeméttároló fala a szombathelyi tízemeletesben. Nem tudni, mi okozhatta a tüzet hajnali két óra környékén, de feltételezhető, hogy izzó cigarettacsikk pottyanhatott a szeméttárolóba.

A füst a tizediken gomolygott a legsűrűbben és a lakásokba is beszivárgott, ezért vették észre ott, hogy gond van. Az ajtót kinyitva azonban csak az átláthatatlan füsttel szembesültek a lakók, azt nem tudhatták, mi történt, hol van tűz.

DSC_4471

Információink szerint az elektromos füstelvezető nem működött, de ennek egyik lehetséges oka, hogy a füstelvezető vezetéke már a tűz kezdetekor megégett a szeméttárolóban.

DSC_4464

Jelenleg nem csak a korom és a füstszag jelent problémát a tízemeletesben. Néhány napig biztosan gyalog kell mindenkinek levinnie a szemetét, illetve a lift sem működik, mert annak is szétégtek az elektromos kábelei a tárolóban.

DSC_4474

A tűzesetben senki nem sérült meg. Videónkban dr. Beliznay Pálné, a Bem Lakásszövetkezet vezetője foglalja össze a hajnalban történteket.

Elolvadtak a kukák, szétégtek a vezetékek a tízemeletes szeméttárolójában
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.