Szerző: ORFK-OBB 2019. november 15.

Ingyenes vezetéstechnikai tréning Zalaegerszegen

A téli közlekedésre történő felkészülés jegyében a Zala megyei Rendőr-főkapitányság és a Zala megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2019. november 16-án reggel 09.00 és délután 16.00 óra között Közlekedésbiztonsági Napot szervez a zalaegerszegi DECATHLON áruház parkolójában.

Ha valamikor különösen indokolt vezetéstechnikai tréningen részt venni, akkor azt leginkább a téli időszakot megelőző hetekről mondhatjuk el. Hiszen hóban, latyakban, vagy éppen jeges útszakaszon egészen másként kell vezetni, mint a száraz útfelületen. Nem mindegy például, hogyan fékezünk csúszós felületen, vagy milyen kormánymozdulatokat végzünk, ha mondjuk az autónk eleje, vagy hátulja csúszik meg egy kanyarban.

Forrás: ORFK-OBB

A téli közlekedésre történő felkészülés jegyében a Zala megyei Rendőr-főkapitányság és a Zala megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2019. november 16-án reggel 09.00 és délután 16.00 óra között Közlekedésbiztonsági Napot szervez a zalaegerszegi DECATHLON áruház parkolójában. A rendezvényre ellátogatók ingyenes téli vezetéstechnikai tréningen vehetnek részt bolygókerekes szimulátor jármű segítségével. Ezen túlmenően számos program várja az érdeklődőket. Lesz holttér bemutató és ütközés szimuláció, „részeg szemüvegek” által lehet megtapasztalni a szeszesital vezetési képességre gyakorolt hatását, valamint KRESZ tesztlapok kitöltésével lehet felmérni és továbbfejleszteni az elméleti ismeretek szintjét. Akik saját gépkocsival érkeznek a helyszínre, azoknak lehetőségük nyílik ingyenes téli gépjármű átvizsgálásra. Szakemberek mutatják be a hólánc fel-és leszerelésének egyes fogásait, és a biztonsági gyermekülések fontosságáról, a testmagassághoz igazodó, legnagyobb biztonságot nyújtó eszközök kiválasztásáról is tájékoztatást kapnak az érdeklődők.

Forrás: ORFK-OBB

A program szervezői gondoltak a kerékpárosokra is. Aki bringával megy ki a helyszínre, az ingyenes biztonsági átvizsgáláson vehet részt, és a BIKE SAFE program keretében a járművet a tulaj kérésére nyilvántartásba is veszik.

A rendezvény nem csak a Zala megyében élőknek szól. A szervezők mindenkit szeretettel várnak az ország bármely részéről. A tréning különösen ajánlott a kezdő, kevés tapasztalattal rendelkező sofőröknek, hiszen ők egyáltalán nem, vagy csak kevés alkalommal vezettek téli körülmények között. De a régi, már-már csaknem elfeledett fogások felismétlése ugyancsak hasznos a rutinos, tapasztaltabb gépjárművezetők esetében is, a szakértőktől kapott tanácsok pedig mindig jól jönnek!

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.