Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság; 112Press 2017. március 29.

Kerékpáros, segédmotoros, autós vetélkedőt tartottak középiskolásoknak

Diákok adtak számot KRESZ és elsősegélynyújtási ismereteikből, majd a legjobbak bemutatták gyakorlati tudásukat kerékpáron, segédmotor- kerékpáron illetve személygépkocsin.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága március 29-én rendezte meg a hagyományosnak számító Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei fordulóját Szombathelyen.
 

DSC_2776

A fiatalok helyes közlekedésre nevelése céljából megszervezett országos kezdeményezésű program megyei döntőjén a vasi középfokú oktatási intézmények 15. életévüket betöltött, de 19. életévüket még el nem ért tanulói vettek részt.

DSC_2711

A versenyen negyven fiatal egy egészségügyi és egy közlekedési ismereteket igénylő feladatlap kitöltését követően ügyességi akadálypályán is bizonyított.

DSC_2744

Kerékpár kategóriában tizennégy, segédmotor-kerékpár kategóriában tizennyolc, személygépkocsi kategóriában pedig nyolc középiskolás nevezett.

DSC_2755

Kerékpár kategóriában Németh Bence, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium tanulója; segédmotor-kerékpár kategóriában Győrvári Bálint, a Sárvári Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola diákja; személygépkocsi kategóriában pedig a SZMSZC Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiumának tanulója, Nyul Adonisz volt a legeredményesebb.

DSC_2695

A különböző versenyszámokban első helyezést elért diákok a Kaposváron megrendezendő országos döntőben is bizonyíthatnak április 25-27. között.

Kerékpáros, segédmotoros, autós vetélkedőt tartottak középiskolásoknak




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.