Szerző: Vas MRFK 2019. március 27.

Közlekedésbiztonsági verseny középiskolásoknak Szombathelyen

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 2019. március 26-án rendezte meg az immár hagyományosnak számító Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei fordulóját Szombathelyen.

A fiatalok helyes közlekedésre nevelése céljából megszervezett, országos kezdeményezésű program megyei döntőjén a vasi középfokú oktatási intézmények 15. életévüket betöltött, de 19. életévüket még el nem ért tanulói vettek részt.

Fotó: Vas MRFK

A versenynek – az elmúlt évekhez hasonlóan – a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti objektuma adott otthont, ahol az ünnepélyes megnyitó után a fiatal versenyzők egy egészségügyi és egy közlekedési ismereteket igénylő feladatlap kitöltését követően, az ügyességi akadálypályán is bizonyították a tudásukat.

Fotó: Vas MRFK

A lelkes résztvevőknek nagyfokú koncentrációra és ügyességre is szükségük volt ahhoz, hogy a gyakorlati pályán is sikeresen teljesítsenek.

Fotó: Vas MRFK

Kerékpár kategóriában Szabó Botond, a sárvári Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola tanulója; segédmotor-kerékpár kategóriában Sipos Dávid, a SZMSZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának  diákja; személygépkocsi kategóriában pedig az SZMSZC Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiumának tanulója,  Nyul Adonisz volt a legeredményesebb.

Fotó: Vas MRFK

A különböző versenyszámokban első helyezést elért diákok a Budapesten megrendezendő országos döntőben is bizonyíthatnak 2019. április 16-18. között.

Fotó: Vas MRFK

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.