Szerző: Külügymniszter Facebook oldala 2020. június 05.

Reggel megszűnnek a magyarokra vonatkozó korlátozások az osztrák, szlovák és cseh határon

Reggel nyolc órától áll vissza a korábban megszokott határátlépés és korlátozások nélkül utazhatnak egymás országainak területeire a magyar, cseh, osztrák és szlovák állampolgárok.

Frissítés: A határátkelés szabályai a koronavírus miatt elrendelt korlátozások előtti állapotra változtak vissza a két határszakaszon.

A magyar-szlovák határátkelőhelyeken és határátkelési pontokon 2020. június 5-én 18 órától, míg a magyar-osztrák határátkelőhelyeken és határátkelési pontokon 19 órától a teljes határellenőrzés megszűnt. (Forrás: ORFK)

Korábban írtuk:

"...reggel, várhatóan 8 órától minden korlátozástól mentesen utazhatnak egymás országainak területeire a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok.

Ez azt jelenti, hogy holnaptól nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás valamint az ezen országokból történő hazatérés esetén, egyben megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is" - adta hírül Facebook oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter.

Bár ez egy Facebook-posztban jelent meg, de az elmúlt időszakban a közösségi oldalakon tett kijelentések már hivatalosnak tekinthetők.

Szijjártó Péter bejelentése a Facebookon


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.