Barion Pixel
2016. augusztus 03.

Ütköztek a körforgalomban - egyik fél sem ismerte el a felelősségét

Anyagi káros baleset történt Szombathelyen a Zanati úti körforgalomban. Zanat városrész felől akart a 87-es, M86-os utak felé kanyarodni egy Opel, a körforgalom belső sávjából pedig szintén ebbe az irányba tartott egy Ford terepjáró szerdán délelőtt. A két autó ütközött.

DSC_3731

A Ford sofőrjétől megtudtuk, hogy ő a belső sávban haladt és ki akart kanyarodni a 87-es és M86-os utak közös szakaszára, és azt vette észre, hogy az autó jobb hátuljának ütközött egy másik jármű.

DSC_3683

Az Opel sofőrje elmondta, hogy Zanat felől érkezett a külső sávba és szerette volna az első kereszteződésnél elhagyni a körforgalmat. Látta, hogy a körforgalom mindkét sávjában érkezik egy autó - Suzuki a külső és Ford a belső sávban -, de úgy mérte fel, hogy még bőven befér a Suzuki elé, ezért behajtott a körforgalomba, majd nem sokkal később elé fordult a Ford terepjáró és összeütköztek.

DSC_3726

A balesetben senki nem sérült meg és senki nem ismerte el a felelősségét. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. A helyszínelés idejére a körforgalom érintett szakaszán rendőrök irányították a forgalmat. 

DSC_3712

Érdekes kérdést vet fel, hogy a Zanati úti körforgalom vajon többsávos körforgalomnak minősül-e? Útburkolati jelzések ugyanis már egy ideje nincsenek (korábban voltak). Ha igen, akkor a körforgalomból kihajtást csak a külső sávból lehetne megejteni, azonban a körforgalomba behajtónak elsőbbséget kell adnia a már körforgalomban haladó jármű részére. Kíváncsian várjuk, kit terhel majd felelősség ezért a balesetért. (Esélyes az osztott felelősség megállapítása is.)

Ütköztek a körforgalomban - egyik fél sem ismerte el a felelősségét



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.